5 tot en met 9 september 2022

Goedemorgen,

Toch een hele dag pauze gehad van mijn migraine…

Hopeloos is dit. Ik weet soms serieus niet meer waar ik de kracht vandaan moet halen om deze pijn vol te houden. Eén dag pauze is echt te weinig om op adem te komen.

Ondertussen ligt Dochter opgebaard aan mijn voeteneind.

We eten vanavond zelfgemaakte pizza.

Met heel veel groen. En daarna is het voor mij tijd om te gaan slapen.

Goedemorgen, Zaagmans is hier heel blij. Vandaag is mijn nieuwe medicatie gebracht. Ik heb de afgelopen jaren alle stappen doorlopen bij neuroloog met alle medicatie die daarbij hoorde. Botox was de laatste stap. Ik heb meer dan 15 dagen per maand migraine dus ik kom in aanmerking voor de CGRP-remmer. In mijn geval AJOVY. Ik ben denk ik één van de weinige mensen die hier heel lang mee heeft gewacht en dit medicijn eigenlijk niet wilde. Lang verhaal kort, als iets maar zeer genoeg doet, of je leven onmogelijk maakt, verleg je steeds weer de grens. Volgens de neuroloog is dit wel de laatste stap. Als dit niet helpt ben ik uitbehandeld.

Dus laten we het beste er maar van hopen. Ik ben echt als de dood voor de bijwerkingen. En het meeste enge vind ik, dat dit middel ingespoten wordt en dus een maand lang werkzaam is in je lichaam. En als je doodziek wordt van alle bijwerkingen, je er niet mee kan stoppen en je je maand uit moet zitten. Donderdag komt er een verpleegkundige thuis om de laatste stappen door te nemen en te helpen bij het inspuiten.

Meneer T hoopt vooral dat het heel snel gaat werken. Hij vindt het maar saai zo vaak in zijn eentje beneden.

Ik ga ondertussen maar weer afwachten in mijn bed en hopen dat het snel donderdag is.

Ik kan dit uitzicht echt niet meer zien.

Ik doe heel veel dutjes…

Maar mijn hoofd doet zoveel pijn, dat echt diep slapen niet meer lukt. Al weken niet.

Goedemorgen, Zaagmans en ik kennen elkaar vandaag al elf jaar <3

Ik worstel mij ondertussen door de informatiemap heen van de medicatie. Wie heeft dit verzonnen?

Yes! Eindelijk weer pompoen.

Zaagmans is daar ook erg blij mee.

Goedemorgen deze donderdagmorgen. Eindelijk weer mijn bed uit. Gelukkig geen migraine meer.

En wat doe je dan als je zo lang in bed hebt gelegen? Juist, ons huis weer poetsen.

Ik haal ook weer wat herfstbordjes tevoorschijn.

En mijn mokken. Kom maar door hoor met de herfst. Warmte en migraine, dat is meestal geen goede combi.

De verpleegkundige is al onderweg, dus ik haal snel de injectie uit de koelkast.

Dochter neemt nog even alles door, want zij is degene die de prik gaat zetten. Ach mama, zegt ze, maak je niet druk, ik heb vroeger zo vaak prikken gezet bij koeien…

Nou daar gaat ie dan. Laten we hopen dat dit dan eindelijk iets gaat doen.

Na de prik voel ik mij niet zo lekker. Soort van griepgevoel. Dus we eten een frietje. Bij Zaagmans gaat het volgens mij ook niet helemaal lekker.

En zoals gewoonlijk, eten we het frietje op het marktplein van Maaseik.

Hoog tijd om naar bed te gaan.

Om vervolgens op deze vrijdagmorgen wakker te worden met de meest pijnlijke migraine. Ik voel mij echt doodziek en weet niet meer wat ik moet doen. Ik laat het ploggen ook weer even los. Eerst maar weer wat kracht en zin in het leven zien te vinden.

Truste!

Share

14 gedachtes over “5 tot en met 9 september 2022”

 1. hoop zo dat je lichaam gaat wennen aan de medicatie en het accepteert. Heb zelf vanaf mijn 15e hormonale migraine gehad en toen ik in de overgang kwam was het ook doffe ellende. maar opeens , nu een jaar geleden, trok de mist op en heb ik het niet meer gehad. Ik hoop ook zo voor jou dat het ooit over gaat!!!! Weet dat we allemaal regelmatig aan je denken!

  1. Oh wat onwijs fijn dat het bij jou is weggetrokken na de overgang. Wat zal je een vrijheid hebben ervaren. Ik hoop dat het voor mij ook na de overgang weg is. Zit al wel in de pre-menopauze volgens de arts. Voorlopig slaat het nieuwe medicijn niet aan. Veel bijwerkingen en sinds de prik nog steeds op bed met migraine. Het wil niet meer wegtrekken. Hopelijk houdt dat niet een maand aan. Veel liefs voor jou!

 2. Och nee!!! Wij gaan weer duimen op een snel herstel. Maar ook dat het medicijn wél gaat werken uiteindelijk! Hele dikke knuffel van ons. <3

  1. Helaas werkt het medicijn nog steeds niet voor mij. Afgelopen drie weken op twee dagen na, elke dag migraine. Pittige rit dit en totaal niet wat ik er van had verwacht.

 3. Och lieve Wendy,
  Ik wou typen dat ik hoopte dat deze medicijnen het wondermiddel zouden zijn voor jou en nu lees ik in de opmerkingen dat je er zo ontzettend veel last van hebt. Wat vreselijk balen zeg. Had het zo graag anders gezien voor je.
  Xxx

  1. He lieve Kim, Dankjewel voor je reactie. De eerste drie weken waren echt een hel. Heb drie weken lang elke dag migraine gehad. Nu lijkt het iets minder te worden. Komt het omdat de injectie is uitgewerkt? Of komt het omdat mijn lichaam aan de antistoffen gaat wennen. Er zit niets anders op dan een nieuwe hap lucht nemen en donderdag de tweede injectie te zetten en te hopen dat het deze maand goed blijft gaan. Heel eerlijk gezegd ben ik bang om de twee te zetten. Maar ik heb geen keus. Dus even flink zijn.
   Veel liefs!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *