17 en 18 juli 2022

Goedemorgen,

Wij beginnen vandaag de dag met alles afplakken en opruimen.

Morgenochtend om half zeven wordt de badkamer eruit gesloopt. Mooi moment hebben we wel weer uitgekozen. Allebei de dagen 35 graden.

Hier staan alvast wat kasten in elkaar.

En hier ook.

En hier is het gewoon één grote chaos. Ik laat vaak alleen de kamers zien die bijna af of af zijn. Maar in een groot gedeelte van het huis ligt er nog geen vloer en moet er nog van alles gebeuren. Maar goed we hebben er voor gekozen om ruimte voor ruimte aan te pakken, dan houd je het een beetje overzichtelijk.

Hoe is het met de kuikenkinderen?

Ze vinden het nog iets te spannend om uit de hand te eten.

Sue vindt niks meer spannend.

Ja leuk, zo’n douchegordijn aan de buitenkant van het huis. Haalt het huis echt helemaal op.

Alle spullen mogen weg uit de badkamer.

Vandaag de laatste keer gedoucht hier. Het is niet eens zo erg dat het een oude badkamer is. Maar deze badkamer is zo slecht onderhouden en zo vies, dat je je nooit schoon voelt als je onder de douche vandaan komt. Kan mij nu al verheugen op onze nieuwe frisse badkamer.

Overal ligt wel wat.

We lunchen bij de kuikens.

En ik maak de nieuwe badkamer voor de aankomende weken in orde.

Maaltijdje bouwen.

Want daar heeft Zaagmans wel zin in.

Sue lust nog wel een stukje avocado.

Nog even kuikens knuffelen.

Nou, dat wennen en tam zijn gaat best snel bij ze.

Zo fijn knuffelen.

Al helemaal op haar gemak.

En Meneer T is dat natuurlijk altijd al.

Goed, alle kuikens weer in een hoekje gepropt?

Mooi! Dan kan Sue ze heel de nacht weer proberen dood te staren en ons morgen om half zes weer wakker schreeuwen, omdat ze het echt niet meer trekt met al die baby’s op haar kamer.

Wij gaan een dutje doen. Truste!

Nou… Daar gaat ie dan vandaag.

Alles eruit.

En dat gaat snel hoor!

Zaagmans heeft er wel schik in.

Slopen is natuurlijk ook heel leuk om te doen.

Heftig!

Er is alleen geen weg meer terug hè. Ik kan nou eenmaal moeilijk loslaten mensen.

Ik vind het wel iets hebben zo ruig het er nu uitziet. Maar niet voor lang.
Graag eind van de dag de boel helemaal plat.

We gaan redelijk naar het eind van de middag en het schiet al aardig op.

Al die houtjes moeten er ook nog uit en als ik het goed heb begrepen worden deze muren een soort van vervangen of dikker gemaakt. Ik heb er geen verstand van hè mensen. Ik plog alleen maar.

Deze hele kant moet er ook nog uit. Waar het bad en de douche nu staan, daar komen straks de wastafels.

Badkamermeneer naar huis, toilet poetsen. Ik kan echt niet tegen vreemde mensen die plassen op mijn toilet en ik kan al helemaal niet tegen staand plassende mannen. Ik had ook al van te voren alle losse spullen uit het toilet gehaald zodat ik elke dag makkelijk met een sopje en een borstel de ruimte kan ontsmetten. Ik vind het zelfs zo vies dat ik de rest van de middag niet ben gaan plassen totdat Badkamermeneer weer naar huis was en ik de boel schoon kon maken.

Dochter komt gezellig langs. Ze wil namelijk dat ik sinaasappelkoekjes voor haar bak. Heerlijk hoor kind, bij 35 graden. Met alle liefde <3

Warm of niet, koekjes bakken kan altijd.

En dan vlecht ik ook nog even haar haren in.

Koekjes mogen in de oven.

Uren op zoek naar Zaagmans. Ligt hij opgebaard op bed.

Meneer T is ook kapokmoe van al dat badkamer-gesloop. Is ie niet voor gemaakt.

Kijk even naar zijn neusje, die bijna omgekruld ligt <3

Met moeite…

Maar ik wil toch nog een foto van mijn keurig gekozen eten. Het past zo goed bij mijn bord en het kleedje.

Ik denk dat wij vandaag op tijd ons bed op gaan zoeken. Morgen weer vroeg op om verder te slopen. Zaagmans dan. Ik word sowieso altijd gesloopt wakker.

Truste!

 

Share

32 gedachtes over “17 en 18 juli 2022”

 1. Haha, Zaagmans opgebaard op bed. Ik moet echt zo lachen om dat soort grappen. Of dat douchegordijn wat het hele huis ophaalt. Haha.
  Wat een toestand met die badkamer! Maar ik weet nu al dat hij prachtig wordt.

  1. 🙂
   De badkamer is helaas nog steeds niet klaar. Komt door meerdere redenen maar ook omdat ik de afgelopen maand alleen maar mijn slaapkamer heb gezien.

 2. Ik heb dat ook met vreemde mensen op mijn toilet, gelukkig hebben we 3 toiletten;)), en is de gene in de gang alleen voor gasten eigenlijk, maar snap je helemaal!.k ben zo benieuwd naar het eindresulaat van de badkamer;)
  En wat zijn de kipjes leuk, zo schattig!

  1. Wij hadden dat in ons vorige huis ook. Het toilet beneden was alleen voor de gasten. Ik denk dat als de badkamer klaar is dit bij os ook wel weer zo gaat. Maar dan nog…Het moet van mij daarna echt meteen schoongemaakt worden. Vooral als er mannen gaan plassen 🙂

 3. Was het lawaai een beetje te doen? Ik zou horendol worden vrees ik…Leuk om mee te kijken hoe mooi het ongetwijfeld weer gaat worden! Ik moest hardop lachen om je commentaar…😂. En ja, vreemde mensen (lees: mannen) op je wc, brrr. Maar dan zelf ook niet gaan zolang ze in mijn huis zijn. Héél herkenbaar. En lastig.

  1. Ik lig hier vooral op bed met migraine dus het lawaai is erg pittig en maakt dat je heel alert in bed zit. Naar het toilet dan dur ik niet overdag en ik vind het heel erg moeilijk om door het huis te Lopen in mijn pyjama. Dus loop ik tijdens deze hittegolf in veel te warme kleding om beneden iets te pakken.

   1. Ik kan alleen voor mezelf spreken, maar ondanks dat ik altijd geniet van jouw foto’s over jullie huis èn jouw commentaar erbij, ben ik inmiddels de momenten waarop je kunt beschrijven waar je nu doorheen gaat en doorheenging minstens zo belangrijk gaan vinden. Ik denk dat ik al minstens 8 jaar of langer (door de Plogs op FB) met je meelees en hebt zien veranderen wat je kon en durfde delen. Ik hoop voor jou dat je snel uit de cirkel van verbouwing, migraine en vreemde mannen in huis kunt komen. Ik kan me levendig voorstellen hoeveel extra stress dit voor jou oplevert. In je eentje in het donker met migraine liggen malen en denken maakt het dan nòg erger met daarbovenop het dilemma van het overstappen van botox naar een nieuw medicijn. Ik begrijp je angst in het geval dat ook dat niet werkt. Hopelijk vind je snel positieve ervaringen van mensen met het medicijn die jouw keuze makkelijker maken. Het is je zo gegund.

    1. Hoi Judith, Dankjewel voor je lieve reactie. Je woorden raakten mij enorm. Bijzonder dat je al zo lang meeleest. Ik vergeet af en toe zelf hoe lang ik mijn plog al heb. Soms voelt het open en eerlijk delen van mijn gevoel als zeuren, zwakte of aandacht vragen. Ik ben dan echt geraakt dat je hier ook leest voor de echte verhalen.
     Ik hoop dat ik de energie nog kan vinden iets nieuws te proberen.
     Dankjewel nogmaals voor je lieve woorden.

 4. Het is hier al even stil…. Hoop maar dat het komt door de badkamerperikelen en niet door migraine. Tja, klussen in huis is altijd dubbel. Daarna wordt het mooier, maar je moet eerst door de troep.
  Liefs en sterkte, Geertruida

  1. Helaas is de badkamer nog steeds niet klaar. De vloer is verkeerd gelegd en moet er weer uit. Alleen de man die het zou doen is nu drie weken op vakantie.
   Helaas horen jullie nu even niks van mij omdat ik meer wel dan niet migraine heb en alleen maar de dagen doorbreng in mijn slaapkamer. Ik hoop echt dat dit ooit nog anders wordt. Ik vind het zwaar te dragen.

  1. Wat lief Lydia!
   Helaas gaat het hier echt niet goed. Drie dagen migraine en dan soms twee dagen niet of ik heb vijf dagen migraine en dan twee niet. Oftewel, meer wel dan niet migraine. In combinatie met een verbouwing die niet heel soepel gaat een dikke vette griep die ik er boven op kreeg en de hitte hier, maakt dat ik even niet zo goed meer weet waar ik het zoeken moet. Maandag bij de neuroloog geweest en we gaan stoppen met de botox. Afgelopen jaar van de 365 dagen 206 dagen migraine gehad. De botox is dus niet werkzaam voor mij. Nu is er nog een laatste stap en dat is de nieuwe medicatie. Ik ben nog hard aan het overwegen of ik deze wil gaan gebruiken. Ik ben erg bang voor de bijwerkingen en lees er best pittige verhalen over. Ik hoop nog een paar succes verhalen tegen te komen. Als dit medicijn niet helpt ben ik uitbehandeld en dat vind ik ook wel een eng idee. Nu lijkt er nog een soort van iets open te staan… Ik vind het lastig. Lig vooral hele dag alleen in bed en probeer in mijn eentje te bedenken wat nou handig is.

   1. Oh arme jij.
    Ik zou zo graag iets voor je willen doen.
    Mijn collega heeft ook erg veel last van migraine, zij is nu in Leiden onder behandeling (vanuit Friesland) en krijgt soort van immunotherapie. Bij haar helpt het wonderbaarlijk goed: van 20 naar 3 dagen per maand met klachten.
    Ik hoop heel erg dat er voor jou ook iets gaat helpen.
    Liefs, Lydia

    1. Hoi Lydia, is collega in behandeling bij het LUMC? Ik zal eens op google zoeken, heb er nog nooit van gehoord. Misschien kan het ook wat voor mij zijn. Dankjewel voor de tip en je lieve woorden.
     Veel liefs!

     1. Ja klopt, bij het LUMC.
      Daar zit hoofdpijn expertise centrum.
      Heel veel succes.
      Ik gun je zo dat je meer kunt genieten en minder wordt geplaagd door de trauma’s uit je jeugd en je migraine.
      Net als Judith lees ik ook al jaren mee en denk ik vaak aan je!!

 5. Je blijft lang weg Wendy! Hopelijk vanwege de badkamer of een klein tripje en niet vanwege migraine of nare herbelevingen…. Weet dat er aan je gedacht wordt! X Jel

  1. Ik zou willen dat het niet de migraine was, maar deze is op dit moment erger aanwezig dan ooit. Ik lig alleen maar in het donker en die 1 of 2 dagen dan ik het dan niet heb kom ik amper ergens aan toe omdat het werk hier in huis in een rap tempo verdubbeld. Zeker met bouwvakkers in je huis.

  1. Eerlijk gezegd niet. Ik hoop dat als het ooit nog anders wordt ik mij weer kan melden met gezellige verhaaltjes. Op dit moment voelt dat nog heel ver weg omdat ik het geloof in beterschap wel een beetje kwijt ben.

   1. Ik ben ook al weken aan het kijken of je er alweer bent. Het maakt me verdrietig te lezen dat het zo slecht gaan momenteel. Hopelijk snel weer licht aan de horizon en in jouw slaapkamer. Weet dat we aan je denken!

 6. Hier nog iemand die aan je denkt. Wat heftig dat die migraine nog steeds speelt.

  Veel liefs, vanuit een wat zuidelijker stukje Limburg.

 7. Ik wens dat jij nog mag genieten van de laatste zonnestralen dit jaar! ☀️❤️☀️ Je bent een topper en mag er zeker zijn 🤩 ! Laat je gauw iets van je horen? ❤️❤️

 8. Sterkte Wendy, hopelijk is je huis snel weer leeg en kun je genieten van een nieuwe badkamer. Zie weer uit naar je nieuwe verhaaltjes❤️

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *