20 en 21 juni 2022

Goedemorgen,

Daar ben ik eindelijk weer eens na 488 dagen migraine. Nee natuurijk waren het er geen 488. Het waren er gelukkig maar 10…

Dus na tien dagen plat te hebben gelegen, wordt het eens tijd om de slaapkamer op te frissen.

Stuk beter zo.

Ik loop altijd zo achter de feiten aan als ik meer dan de helft van de maand op bed lig. Laat ik maar een begin maken met het makkelijkste klusje.

Oh ja, deze situatie hebben we ook nog. Binnen nu en een paar weken wordt onze badkamer eruit gesloopt en heel eerlijk gezegd zie ik daar als een berg tegenop. Normaal zou ik dit juist heel tof vinden, maar als je met zoveel migraine in bed ligt en alleen maar toe kan kijken, doet dit niet heel veel goeds voor je humeur. Daarnaast zie ik ook wel erg op tegen alle troep die het geeft, want wanneer werk ik dat dan weg? Alles maar een beetje met de dag bekijken.

De planten binnen hebben na al die warme dagen ook wat water nodig.

Ik begin weer aan een zuurdesembrood, dan kan ik deze morgen afbakken.

Terwijl ik in bed lag, is de tuin echt ontploft.

Zelfs de stokroos komt in bloei en wat heeft deze een mooie kleur. Dit zijn nog steeds de zaadjes die ik ooit mee nam tijdens mijn opname, waar ik in de ochtend altijd een rondje wandelde. Ik vind het zo een mooi symbool dat ze nu ook in onze tuin tot bloei komen. Dat wat ik in mijn hoofd mee heb genomen uit de kliniek, bloeit nu ook in onze achtertuin <3

Er komen steeds meer kleuren bij.

Sorry voor de spam.

Maar ik weet zeker als ik hier van de winter naar terugkijk, ik hier heel blij van word.

Het wordt met de dag gezelliger.

Meneer T is zo blij op zijn bordes.

In elke hoek bloeit er wel iets.

Dit jaar heb ik voor het eerst roze kaasjeskruid. Normaal zijn ze altijd paars bij mij.

Klein beetje onkruid trekken.

En dan vind ik het wel weer even genoeg geweest voor nu.

Best een beetje warm in de zon.

Kijk, de Kamperfoelie groeit ook al mooi omhoog. Ik hoop dat de overkapping volgend jaar vol met bloemen zit.

Als je net voor het eerst sinds tien dagen weer je bed uit bent, is het natuurlijk hoog tijd om een traumabehandeling te doen. Even lekker de boel door de war schoppen.

Ik ben één van de weinigen die daar zin in hebben vandaag.

Mijn psychiater zegt altijd na de sessie; Zo Wendy, nu lekker naar huis, onder een dekentje, kaarsje aan en iets lekkers eten en dus niet naar een IKEA of andere drukke plaatsen. Maar ja, hij zal het mij wel vergeven. Ik voel onwijs de behoefte even rond te lopen na al die dagen te hebben gelegen en zoals ik mijzelf al een beetje ken, komen er deze maand vast nog wel meer dagen aan die ik door zal brengen in mijn bed.

Hapje voor Zaagmans.

Met uitzicht op het mooie Kanaleneiland. Of zoals ik als echte Utregse zeg; Kanoaleiland.

Ik eet taart als avondeten want meer dan dat krijg ik op dit moment niet door mijn keel. Sowieso had mijn psychiater wel gelijk. Ik krijg helemaal niks mee van IKEA en heb geen idee wat ik hier aan het doen ben. Mijn hoofd is een colafles waarmee heel hard is geschud en waar nog een Mentos bij is gestopt en bovenop de dop staat een olifant. En ik doe ondertussen hard mijn best alles binnen te houden.

Zaagmans is altijd op zijn dooie gemakje. Altijd in voor een lekker hapje. Mijn lieve Zaagmans <3

Terug naar huis.

Waar mijn starter al aardig is gegroeid.

Ik.Kan.Niet.Meer. Truste!

Goedemorgen op deze eerste officiële zomerdag. Ik begin de dag heel leuk hier op dit plekje van mijn bed. En nee dit keer niet met migraine.

Ik ga samen met iemand een online meditatie doen. Ik verheug mij hier echt op. Deze vrouw heeft zulke fijne energie en weet mij helemaal mee te trekken en uit mijn hoofd te halen. Zo tof ook om te voelen dat ik dit ook kan. Aankomende dagen veel oefenen.

Ik bak nog even snel mijn brood af.

En dan is het alweer tijd om naar het ziekenhuis te gaan voor mijn botoxbehandeling.

Lijkt erop alsof hier nooit echt iemand zin heeft om een paar prikken in zijn schedel te laten zetten. Ik sta hier een beetje wankel te wezen met een slaappil in mijn maag, omdat ik het anders echt niet trek dat ze zo lang om mijn lichaam bezig zijn en zo dichtbij zijn.

Even geen rondje IKEA of andere bouwmarkten. Ik moet echt gaan zitten nu. Mijn schedel en zelfs mijn oogballen voelen gebroken. De botox werkt namelijk niet meteen. De eerste dagen heb je vooral veel last van de prikkende vloeistof onder je huid en in je spieren en dat geeft soms zenuwpijn, hoofdpijn en die hoofdpijn wordt bij mij vaak weer migraine.

Gesloopt ben ik. Als u goed kijkt ziet u tussen mijn wenkbrauwen twee prikjes zitten. De rest van de prikken zitten in mijn haar. Best een beetje jammer want ik had wel een glad voorhoofd willen hebben.

Dit zijn ongeveer de plekken waar ze prikken. Moet zeggen dat iedere neuroloog net weer iets anders prikt. En het dus de ene keer beter werkt dan de andere keer. Helaas lig ik nog steeds meer dan de helft van de maand in bed met migraine, maar elke dag dat ik het niet heb is er eentje…

Ik maak weer een rijstpapje, want weer geen zin in eten.

Inmiddels onwijs pijnlijke migraine, dus terug mijn bed in. Zaagmans kijkt ondertussen naar ingewikkelde badkamerbenodigdheden en ik sluit de plog hier maar af, want heel veel gezelliger wordt het niet meer vandaag.

Truste!

 

Share

8 gedachtes over “20 en 21 juni 2022”

 1. Hoi Wendy,

  Vanmorgen heb ik weer even ‘bijgelegen’ bij je. Inmiddels lees ik al weer 8 jaar bij je geloof ik. Na iedere verhuizing weet je weer iets heel moois van je nieuwe huis te maken. Je hebt zoveel gevoel voor stijl.

  Ik heb heel veel bewondering voor het feit dat je, op de dagen dat het een beetje gaat, er toch weer iets van probeert te maken en ons mee laat beleven met de mooie wandelingen, de tuin, dochter, ausfahrt, Frankrijk en natuurlijk mr. T, die wel het eeuwige leven lijkt te hebben.

  Ik hoop zo voor je dat er licht is aan het eind van je tunnel, het is je zo gegund!
  Lieve groet, Narda (van Beauninoblog)

  1. Hoi Narda,

   Wat leuk om te lezen dat je al zo lang meeleest!
   Dankjewel dat je ook kan genieten van onze kleine mooie momenten. En ik moest zo lachen om wat je over Meneer T zeg. Idd hij lijkt wel het eeuwige leven te hebben en is er echt altijd bij 🙂

   Heel veel liefs voor jou!

 2. Hoi hoi, hier ook vanuit bed (tussen 12 en 14 uur een dagelijks moetje maar het houdt mij letterlijk op de been). O o, die migraine wat is het toch afschuwelijk. Dat daar nou niets afdoende voor wordt gevonden.
  Tussendoor heb jij (en Zaagmans) wel een paradijsje gecreëerd van jullie nieuwe plek.
  M’n schermtijd zit er op. Nu proberen te slapen.
  Ik hoop op een migraine vrij weekend, lieve groet Meinke

  1. Hoi Meinke,

   Mag ik vragen waarom je dagelijks verplicht in je bed moet zijn? Dat moet niet fijn zijn als het zo nodig is. Ik hoop dat je een fijn plekje hebt waar je bed staat zodat je je toch zo prettig mogelijk kan voelen.
   Dankjewel voor je lieve reactie en hopelijk heb je nog wat kunnen slapen.
   Veel liefs!

   1. Wendy, wat lief dat je reageert en natuurlijk mag je vragen. Ik heb MS, vandaar dat ik in de middag op bed lig.
    Én ik heb geslapen hoor.
    Liefs Meinke

    1. Hoi Meinke,
     Wat onwijs heftig voor je!Heb je wel iets van thuishulp? Fijn dat het wel lukt om dan ook echt te kunnen slapen. Heel veel liefs voor jou!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *