14 en 15 mei 2022

Goedemorgen,

Het is vandaag weer tijd om meneer T in bad te doen.

Niet zijn grootste hobby.

Of hij er alsjeblieft zo snel mogelijk uit mag.

Snel weer drogen in het zonnetje.

De tuin wordt al aardig groen.

Zo zag het er een maand geleden nog uit. Bizar hoe hard alles groeit en bloeit.

De Ginko stond vorig jaar nog in een pot en nu hij in de grond staat gaat hij maar door met groeien.

Van de vier stokrozen die ik vorig jaar heb geplant, is er nog eentje overgebleven. De rest is opgegeten door muizen. Maar kijk eens hoe groot deze wordt. Er zit zelfs al een knop in.

Zaagmans is hier nog steeds druk bezig een terrasje te maken.

Ik moet even wat huishoudelijke taken doen.

En daarna heerlijk rommelen met de verse bloemen.

Dit stukje tuin is nog steeds niet vol genoeg.

Nog meer zaadjes erbij dus.

Ik had twee lampionnen voor het overdekte stukje gekocht. Maar zo lang dat nog niet af is, doet de Ginko het ook prima als kerstboom.

Zaagmans maakt een oude deur weer nieuw.

Hier wordt het ook steeds voller.

Ik heb het hier helemaal vol gezaaid met bloemen. Lijkt mij zo leuk om deze zomer dan tussen de bloemen te zitten als we in de avond een vuurtje stoken.

Arme Meneer t. Zijn ribbetjes vinden de keien op de grond niet zo fijn. Bij gebrek aan echt gras, gaat dit ook prima. Als hij maar kan zonnen. Ouwe Mexicaan.

Tijd om een zuurdesembrood te kneden.

En dan komt Dochter afscheid nemen. Ze gaat samen met haar verkering heerlijk een weekje vakantie vieren in Frankrijk.

Meneer T moet nog steeds bijkomen van zijn badavontuur.

Lijkt wel zomer zo.

Ik ga ook nog even genieten van het zonnetje.

Ik ben tevreden hoor.

Maar dat stilzitten duurt bij ons nooit zo lang. Ik begin alvast aan de soep.

En Zaagmans gaat de blauwe regen snoeien. Misschien niet de beste tijd om dit te doen, maar hij groeit in het dak van de buren. En zoals we kunnen zien is deze blauwe regen al jaren niet meer gesnoeid. Misschien helpt dit om hem volgend jaar wat meer bloemen te laten krijgen. Hj moet ook weer niet te vol worden, want anders krijgen de bloemen op de grond geen zon meer.

Jeetje, blijft er nog wel wat over?

Overal alle zonnestralen pakken.

Dit is het dan geworden. Best kaal. De bomen die u hieronder ziet, zijn dood. Staan er eigenlijk alleen nog maar voor de sier. Zo gek dat er een rijtje bomen dood is gegaan. Dit was al zo toen we het huis kochten, alleen had niemand ons dit verteld. We laten ze maar staan als versiering. Ik vind het wel mooi bij die ruwe muur.

Onze eerste keer buiten eten dit jaar. Daar is Zaagmans heel blij mee hoor. Is alleen niet zo goed aan hem te zien.

Nou ik vind het wel weer genoeg geweest voor vandaag en ga alvast naar boven.

Truste schone meneer T

Goedemorgen, ik sta op met een echt vreselijke migraineaanval. Het brood moet alleen nog wel even afgebakken worden.

Dus dat doe ik dan braaf.

Heb je er weer een paar gevonden?

Ik maak mijn plekje hier. Beneden is het nu echt te licht.

Tja en wat doe je dan?

Beetje series kijken. Thee drinken uit mijn nieuwe beker.

Heel veel ijszakken.

\

En dutjes. En die migraine blijft nog wel even hangen, dus ik sluit hem hier maar weer af.

Truste!

 

Share

12 gedachtes over “14 en 15 mei 2022”

 1. Ooo meneer T. Zooo cute. Ouwe Mexicaan, hahaha. Hoe oud is hij inmiddels? Jullie woning en tuin zien er zo vakantie achtig uit, prachtig!

  1. Ja het is echt een oudje aan het worden. 13 is hij inmiddels. Ik vind onze tuin er altijd een beetje Frans uitzien. Terwijl de vorige bewoners Engels waren en veel engelse bloemen hebben geplant. Alleen toen we hier kwamen wonen stond er nog niet zoveel in. Ik probeer hem steeds voller te proppen in de hoop dat er allemaal mooie bloemen langs de ruwe muren groeien. En ons huis vinden we natuurlijk ook mooi 😉 Heeft heel veel verschillende stijlen en dat proberen we nu een beetje rustig te maken maar wel de oude elementen te bewaren. Ik zag jullie prachtige huis van de week op Instagram voorbij komen toch? Schiet al op zeg. En ziet er waanzinnig mooi uit!

   1. 13 al! Onze hond is net 12 geworden. Een bejaard vrouwtje dat plots een opleving heeft en dan heel speels en druk is voor even.
    Ja prachtig zeg, ik vind dat jullie dat huis ding heel goed doen!!
    Het schiet nu echt op met ons huis. Zoveel zin in!!

    1. Ja dat gebeurt hier ook. Soms in een keer een opleving en dan weer heel de dag slapen. Het schiet heel erg op met jullie prachtige huis. Vind het altijd heel leuk om foto’s voorbij te zien komen.

     1. Wat leuk om te lezen zeg! Ik zal zodra er updates zijn weer foto’s plaatsen. Xx

 2. Ach nee he, eindig je weer met migraine. Hoop zo dat het inmiddels weer over is.
  Jullie tuin is echt prachtig aan het worden. Alles loopt nu heel snel uit, oftewel ‘ontploft’. Blauwe regen kan veel hebben hoor. Momenteel is die bij ons bijna compleet weg gesnoeid. Nu bloeit die dus niet, maar loopt altijd heel snel weer uit. Bloeit soms wel 3x per jaar bij ons.
  Ben trouwens ook nog benieuwd naar de resultaten van je eigen brood. Lukt het een beetje? Je schreef in begin dat je het aan het leren was, maar zie er wel telkens weer eentje tevoorschijn komen op je foto’s.

  1. Helaas is het er vandaag nog steeds.
   Fijn te lezen dat we onze blauwe regen niet hebben verpest 🙂 Vorig jaar heeft hij twee keer in bloei gestaan maar heel minimaal. Hoe vaak snoeien jullie hem?
   Het broodbakken gaat wel goed. Het is echt heel leuk om je eigen zuurdesembrood te maken. Als we eens een keer brood uit de supermarkt hebben, vinden we daar echt geen smaak meer aanzitten. En het is heel vullend brood, je hebt minder snel trek. Nu nog eens wat verschillende soorten desembrood zien te maken.

   1. Wat ontzettend balen van die migraine. Werd juist zo blij van het eerste deel van je blog, je zag er echt weer beter uit..
    Ik vind jullie huis en tuin zo mooi, alles is zo harmonieus.
    Ik probeer dat ook wel maar krijg het nooit zo mooi en af…
    Hoop dat je migraine snel weer over is..

    1. Dankjewel, het was ook best een goede dag. Maar de migraine weet mij toch iedere keer weer in te halen. Zo frustrerend als het je al zoveel moeite kost om op de been te zijn.
     Dankjewel voor het compliment over ons huis. Het is ook echt wel een grote hobby van mij. Ben zo blij dat we de kans krijgen om dit huis helemaal in te richten zoals we willen. Misschien ben je wel te kritisch over je eigen huis? En vinden andere mensen het juist wel heel erg mooi?

 3. Prachtige tuin hebben jullie! Hier ook blauwe regen die juist minder bloeit omdat ie gesnoeid is. Of dat denk ik tenminste 😎

  1. Dankjewel. Het is gezellig rommelig in onze tuin vind ik. Ik geniet er elke dag van. Die blauwe regen blijft een complex ding he. Ben benieuwd of hij dit jaar nog een keer gaat bloeien.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *