27 april 2022

Goedemorgen,

Ten eerste gefeliciteerd met de Koning. Zaagmans heeft niet zoveel met de koning, dus hij werkt gewoon nog een beetje door.

Ik heb wel wat met de Koning, dus ik had toch wel verwacht dat ik vandaag dan eindelijk verlost zou zijn van die migraine. Maar helaas… dag 488.

En omdat ik nog steeds migraine heb, komt de harmonie gezellig langs ons huis.

En de Koninklijke Harmonie kan ook niet ontbreken. We hebben hier de Geiten en de Bokken. Lang verhaal, moet u anders zelf maar even lezen op google.

Alles moet altijd langs ons huis. Wij wonen echt in zo’n leuke straat. Wij krijgen altijd alle gezelligheid mee en hebben altijd de beste plek om te kijken.

En dit is dan de Harmonie Sint Michaël. Maar wie nou de geiten of de bokken zijn, dat ben ik alweer vergeten.

Rechtsaf! Anders loop je dwars door mijn woonkamer.

En natuurlijk moeten ze ook allemaal weer terug.

De koninklijke familie is vandaag in Maastricht. Hoe leuk! Als ik geen migraine had gehad, was ik zeker gaan kijken. Voor ons is dit ook de eerste keer Koningsdag sinds we in Limburg wonen. Wat zijn ze allemaal weer prachtig gekleed.

Andre Rieu is ook blij vandaag hoor! Eindelijk weer een feestje!

Over feestjes gesproken!

Hoera voor de Koning. Even voor de duidelijkheid. Zaagmans proost alleen maar omdat hij bier heeft en niet omdat de Koning jarig is.

Dochter proost wel op de Koning hoor en op de Koningin en hun knappe dochters.

Onze klimplant was helaas dood, dus die hebben we moeten verwijderen. Snel iets gekocht wat in de schaduw kan en ook mooie roze bloemetjes geeft. Ik hoop alleen wel dat ze een beetje doorgroeien, ik ben niet zo geduldig.

Wordt het nou een speeltuin of een overkapping?

Heel knap Zaagmans. Op zolder hebben we nog fijne grote stoelen staan uit onze serre. Die ga ik hieronder zetten en dan langs het dakje priklicht ophangen. Ik zie ons nu al zitten.

Er komt eindelijk wat meer kleur in de blauwe regen!

Maar heel vol is hij niet. Komt denk ik omdat hij toch net te weinig zonuren krijgt.

Bent u de Blue Bells al zat? Ik niet. Ik heb er zelfs een beker van gekocht.

De tulpen gaan ook nog steeds lekker.

En het nieuwe perkje begint ook langzaam wat voller te worden. Het blijft moeilijk met zo weinig zon in deze tuin. Voor de plantjes dan, want zelf vind ik het heerlijk dat we een tuin hebben waar we ook fijn kunnen zitten als het 30 graden is.

Ginko gaat ook lekker.

En niet te vergeten de Hortensia. Goed, nu zal ik ophouden u lastig te vallen met mijn planten-update.

Bovendien is al het licht niet zo fijn voor mijn hoofd. Ik hou het voor gezien vandaag en hoop dat het morgen dan eindelijk eens over is.

Truste!

 

 

 

 

Share

6 gedachtes over “27 april 2022”

 1. Wat wordt jullie tuin mooi, ziet er al veel gezelliger uit. Ben ik gelukkig niet meer de enigste die geen tuin op het zuiden wil.😜 Hebben we gehad maar zo heerlijk dat we nu gewoon buiten kunnen zitten als het echt warm is. Ik ervaar dat toch echt als een groot voordeel. In het voorjaar zoek je je zonplekje op en bij hitte zit je nu toch lekker buiten zonder zweetsessie of dat je van ellende naar binnen moet.

  1. Er komt gelukkig steeds meer in bloei te staan hier in de tuin maar het blijft lastig als je niet veel zon hebt. Maar ik snap helemaal wat je zegt hoor. Voor mij ook geen tuin meer op het zuiden. Het is zo fijn om in de zomer ook buiten te zijn. En ach, het is ook wel een leuke uitdaging om met minder zon toch alles bloeiend te krijgen. Hebben jullie ook een groene tuin ondanks dat jullie niet veel zon hebben?

 2. Zo, al hou je niet zo van bezoek… jullie kregen toch maar mooi de Koning in Limburg! Maar wat ontieglijk vervelend dat je weer met migraine zit. Hoop en bid voor je, dat je op moment van dit schrijven ervan af bent.
  En je plaatjes vervelen zeker niet. Prachtig. Zo leuk, dat je ons mee neemt met alles wat je doet. Ben benieuwd hoe het gaat worden in de tuin.
  En ook nog gefeliciteerd dat dochter nu bij je om de hoek woont en er weer een verkering is.

  1. Het was wel heel leuk de koning zo dichtbij op bezoek 😀
   De migraine is nu gelukkig weer even weg.
   Ik hoop dat ik deze zomer nog een hele boel mooie bloemen foto’s van onze tuin kan laten zien 🌷
   Dankjewel voor de felicitatie, wij zijn ook erg blij dat ze zo dichtbij is en weer haar geluk heeft gevonden.
   Veel liefs 🌻

 3. Je verveelt mij niet met planten updates! Kom maar door! En sowieso alles wat je deelt interreseert mij. Ik volg je graag.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *