22 tot en met 24 maart 2022

Goedenacht, of goedemorgen,

Ik maak er tegenwoordig wel een gewoonte van om midden in de nacht thee te drinken. Ik vind het niet heel erg. Het is dan lekker stil en zo kan ik rustig nadenken of wat door mijn telefoon scrollen.

Eenmaal goed wakker begin ik een rondje met poetsen.

Ah, daarom stonden al die stenen er gisteren zo bij. Logisch, we zijn een speeltuin met hindernisbaan aan het bouwen. De aankondiging is mij alleen ontgaan.

Ik pak een paar zonnestralen, alleen wordt mijn haar dan altijd meteen geel en mijn hoofd meteen tomatenrood. Fijn weer met de zilvershampoo aan de slag.

Maar het was wel weer gezellig bijkletsen met de filetjes. Ik heb nog wel een agendapuntje voor ze. Bladeren opruimen. En rap een beetje want het lijkt hier nog wel herfst.

In ons nieuwe perkje komen ook steeds meer planten. Lukt alleen nog steeds niet zo goed om bloemen te vinden die weinig zon nodig hebben. Je komt al snel op struiken af en dat wil ik juist niet.

Ik ga vandaag heel de dag bakken. Ik bak alvast twee zuurdesembroden die ik morgen kan afbakken en tussendoor bak ik nog wat verschillende koekjes.

Tijd voor het tweede brood.

Alle koekjes zijn klaar en de broden mogen morgen pas de oven in.

Kijk eens hoe mooi de tulpen het doen <3

Zaagmans heeft gisteren zijn vorige piano toch maar ingeruild voor een betere. Hij mag erop spelen en ik decoreer hem. Zo gaat dat hier.

Ik bouw nog een maaltijd en de rest van de avond breng ik lekker door achter mijn laptop met een dekentje en een kruik.

Goedemorgen, helaas word ik vandaag wakker met migraine.

Ik pers er nog snel een soepje uit.

En bak twee broden af.

De rest van de middag breng ik door in mijn stoel achter de laptop.

Tijd om te gaan slapen.

Goedemorgen, dit is echt de grootste glimlach die u vandaag van mij krijgt. Ik heb nog steeds migraine. Ik baal ervan. Het begint weer op vorig jaar rond deze tijd te lijken. Toen was het ook zulk mooi weer en uiteindelijk heb ik heel de zomer doorgebracht boven in bed en amper een zonnestraal gevoeld of gezien. En dat maakt mij bang. Ik wil niet weer heel de zomer alleen doorbrengen in bed met zoveel pijn en zoveel nare gedachten.

Mijn hoofd ontploft echt door die migraine en het zou beter zijn om in het donker te gaan liggen, maar ik durf het gewoon niet meer. Voelt zo als vorig jaar. Zo uitzichtloos. De pijn, maar ook de nare gedachten, het krijgt dan zoveel ruimte. Juist als je zoveel migraine hebt moet je, denk ik, proberen uit je bed zien te blijven en te kijken naar wat nog wel kan. Maar voor vandaag kan ik niet zoveel bedenken. Ik ben net met de stofzuiger door de eetkamer gegaan met het zweet op mijn rug. Dat is toch geen doen met migraine. Maar stilzitten en kijken naar wat er nog allemaal moet gebeuren om je heen, is ook niet erg prettig kan ik u vertellen.

Deze tulpen drukken wel uit hoe ik mij voel vandaag.

Denk je dat de slaapkamer wel klaar is, vinden we bij een soort van loods oude radiatoren die we toch beter bij het huis vinden passen. Dus, hup onze oude radiator eraf… en toen was er dit. De lambrisering mag nu ook weer opnieuw gemaakt en geschilderd worden. Maar dan heb je wel wat hè.

Bijvoorbeeld, dat je kind een normale zithouding aan moet nemen, want met de nieuwe radiatoren is het niet heel erg prettig om die ijzeren buizen in je rug te hebben. Ik zal vast een mooi stoeltje voor haar uitzoeken.

Als je badkamer dan toch lelijk is en eruit gesloopt moet worden.
Wel handig trouwens, meteen een heerlijk bad dat heel de dag warm blijft.

Zo ziet de radiator eruit in de logeerkamer.

Ik zeg nog even hallo tegen Zaagmans en ren dan snel naar binnen voordat mijn ogen mijn schedel uitbranden. En geloof mij, dat doen ze met migraine.

Ik sluit de Plog af voor vandaag en hoop dat het snel avond is en ik fijn kan slapen.

Truste!

 

Share

14 gedachtes over “22 tot en met 24 maart 2022”

 1. Even een planten tip; hortensia’s doen het prima in de schaduw, het zijn ook struiken maar wel met veel bloemen, en zijn winterhard. Niet de bloeiende planten al planten , maar die nog moeten bloeien. De bloeiende zijn voor getrokken in de kas en zijn nog niet bestand tegen de kou.
  Heel veel sterkte met je migraine, hopelijk duurt het niet te lang…🍀

  1. Dankjewel voor je tip. We hebben wel al een paar hortensia’s in de tuin staan en die doen het best goed. Ik hoop eigenlijk nog wat andere bloeiende planten te vinden. De hortensia heb je wel lang bloemen van in je tuin, dat is wel weer heel erg mooi.

 2. Eens met Lydia! Volgens mij zou je mensen heel gelukkig kunnen maken als binnenhuisarchitect. Ik zou je meteen inhuren!
  Maar eerst jezelf bevrijden van alle narigheid. Ik hoop zo dat je een manier vindt om in vrede te kunnen leven met jezelf en iedereen die je liefhebt en die jou liefheeft.

 3. Migraine en de nare gedachten en herinneringen in jouw hoofd en dan zulke frisse foto’s met ons kunnen en willen delen. Ik vind het zo knap van jou! Hoe je jullie huis zo geweldig in richt en al die lekkere baksels. Ik ken je alleen van de plogs en instagram, maar ben echt trots op jou. Kan je dat zeggen over iemand die je nooit eerder heb gesproken? Dat je dit soort dingen doet en deelt. Zo stoer. Bink!!! Dankjewel voor de inspiratie.

  1. Wat onwijs lief dat je dit schrijft. Inmiddels zit ik op dag acht van mijn migraine en kan ik de fijne dingen niet zo goed meer zien. Dankjewel voor je lieve woorden <3

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *