27 en 28 februari 2022

Goedemorgen,

Wij zijn zoals bijna elke dag wel weer wat aan het klussen. Je hoeft je hier nooit te vervelen. Mocht u op een dag wakker worden en denken, wat moet ik nou met mijn dag? Ik heb nog wel een lijst met klusjes voor u klaarliggen.

Ik maak alvast een soepje voor de lunch.

Beetje stofzuigen.

En de eetkamer is weer proper. Allee, ik woon aan de Belgische grens nu hè.

De woonkamer is ook weer vrij van stof.

Met grote tegenzin ga ik vandaag naar buiten.

Maar de geur van poepende schaapjes maakt mij dan wel weer blij.

Voor het eerst ben ik niet blij dat er al overal bloemen uit de grond schieten. Ik ben nog niet toe aan lichte dagen.

Ik ben nog niet toe aan naar buiten gaan, het gezellig hebben en vooral gezellig doen. Ik voel het niet. Halverwege, met tranen in mijn ogen, draai ik weer om naar huis. Niks geks aan om hier vandaag huilend met een rode neus rond te lopen. Het stikt hier van de vreemde clowns met carnaval dit weekend.

Ik kom mijn stoel niet meer uit.

Luie sushi, wijn en diazepam. De enige nog werkende combi voor deze avond.

Goedemorgen, ik zit te wachten op een beeldbelafspraak met het FACT-team.

Ben er niet heel erg van opgeknapt. Of ik niet een kleurplaat kon maken. Nee zeg! Moet ik mee aankomen bij Zaagmans. Er moet gemiddeld nog wel 250 vierkantemeter geschilderd worden. Zaagmans en ik hebben het er al meer dan twee jaar over, maar dan nu toch echt samen besloten dat als ik eind van deze zomer geen perspectief voel, of een gevoel heb van onderweg te zijn naar iets goeds, ik stop met alle hulpverlening en hulp ga halen bij de levenseindekliniek. Ik ga dit niet volhouden tot mijn 80e en ik wil mijn omgeving dit ook niet aan blijven doen. Want ik ben mij echt wel heel erg bewust van de grote berg ellende die ik hier om mij heen heb hangen, dat niet gezellig moet zijn om te zien. Vorig jaar had ik de aanmelding al willen doen, maar heb ik toch besloten deze vorm van therapie nog een kans te geven. Als het na deze zomer nog precies hetzelfde voelt, zijn we twee jaar verder. Ik verwacht niet dat het over is na de zomer of dat ik compleet gelukkig ben, maar gewoon een beetje kunnen leven in vrijheid, wakker durven worden, zichtbaar durven zijn en dan niet vanachter een scherm. Deze keuze geeft opluchting.

Buiten lijkt er misschien geen vuiltje aan de lucht, maar in mijn hoofd des te meer. Ik blijf veilig op mijn stoel in het hoekje zitten. Fijn verstopt.

Maar lang verstoppen lukt niet als Dochter langskomt. Het is tijd voor een rondje IKEA.

Knappe lucht.

Zo fijn samen <3

U kunt wel weer zien hoe de rollen bij ons thuis zijn verdeeld.

Ik zoek een tafeltje voor bij mijn hoekje in de eetkamer, waar ik lekker met mijn laptop kan zitten. Maar dat valt nog niet mee.

Zeker niet als je je bedenkt dat IKEA zijn halve voorraad niet op orde heeft. Maar dat wist ik hier nog niet. Dus ik had nog redelijk goede moed.

1,2,3

En los!

Maar gelukkig komt alles altijd weer goed met een fijne milkshake en vieze zweetballen.

Truste!

 

Share

20 gedachtes over “27 en 28 februari 2022”

 1. Ach lieve Wendy. Ik weet gewoon niet wat ik moet zeggen, ik wou dat ik je kon helpen.

  Wat ik wel weet is dat ik jou, je man en dochter ontzettend veel sterkte, kracht en liefde wens de komende periode!!

  ❤️❤️❤️

 2. Ik hoop van harte, voor jou en de mensen om je heen dat er dan na de zomer hopelijk toch wat lichtpuntjes zullen zijn. Dat is mijn wens voor jou❤️

 3. ❤️ Wat een kracht, zoveel wanhoop of ontbreken van licht en uitzicht en tegelijkertijd letterlijk aan het bouwen aan jullie leven.

  Liefde en licht(puntjes) gewenst voor jou en Zaagmans

  1. Dat zeg je goed. Mensen hebben vaak een beeld dat als je echt niet meer verder kan je alleen nog maar in bed door brengt of alleen nog maar in het donker zit en niks meer wil proberen. Maar zo gaat dat niet. Hoe groot de wanhoop ook is en hoe lang en hoe zwaar de dagen ook zijn ik probeer er echt elke dag iets uit te pakken. Vandaar ook mijn plogs. Om te kijken naar wat er wel goed was deze dag. Ook al wil ik niet meer verder, toch moet ik proberen mee te blijven lopen voor Zaagmans en Dochter, want hun leven gaat wel gewoon door. En ik kan alleen maar hopen dat ik onderweg wel genoeg reden kan vinden om door te gaan. Maar voor dit moment voelt het goed om er een termijn aan vast te stellen.

 4. Lieve Wendy, wat te schrijven na wat ik hier las. Het breekt mijn hart, en dat terwijl ik je helemaal niet ken. Wat fijn dat je erover kunt praten met je geliefden, dat je weet dat er een uitweg is. Dat als het leven zo ondraaglijk is dat je dan voor rust mag kiezen. Toch hoop ik dat je doorgaat, dat je genoeg liefde voelt, dat je weet dat mensen onnoemelijk veel van je houden. Maar ik weet niks, ik kan niet in je hoofd kijken, ik weet niet hoe jij je voelt. Ik kan je alleen kracht en licht toewensen dus dat doe ik ook. Heel veel hartjes voor jou <3

  1. Dankjewel voor je lieve en bemoedigende woorden. Het is ook best spannend om hier zo open over te schijven. Want soms kan ik zelf ik niet de juiste woorden overbrengen. Ik kan wel vertellen dat dit niet iets is van de laatste maanden maar van de laatste jaren. Echter hoopte ik de afgelopen jaren dat het misschien over zou gaan als ik maar genoeg therapie zou volgen. nu dit zo uitblijft, vertrekt ook mijn hoop op een betere toekomst. Vandaar dat dit mijn laatste behandeling is die ik nog zal proberen. En natuurlijk hoop ik nog steeds dat er verbetering komt. Al is het maar een heel klein beetje waar ik weer op verder kan. Ik hoop het.
   Veel liefs voor jou.

 5. En om zelf wat licht toe te voegen: ik geniet zo van jouw goeie smaak! Je mooie kleren en schoenen, hoe je jullie huis aankleedt en telkens weer gezelliger maakt, de kleurrijke gerechten die je kokkerelt en hartverwarmende koekjes die je bakt. Feestjes op mijn scherm, echt wel!

  1. Dankjewel dat je dit zegt. Ik heb dit gevoel helemaal niet over mijzelf en het maakt mij zelfs een beetje verlegen. Ik doe het echt op mijn eigen manier en het is leuk te lezen als anderen mensen dit ook leuk vinden. Dankjewel voor je compliment
   <3

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.