31 januari tot en met 3 februari 2022

Goedemorgen,

Helaas nog steeds migraine. Maar gelukkig niet zo heftig dat ik ook echt plat moet blijven liggen. Moet zeggen dat het toch wel beter lijkt te gaan sinds ik de tweede botox-behandeling heb gehad. De aanvallen zijn niet altijd even heftig en deze maand had ik zestien dagen migraine in plaats van twintig dagen. Vind het altijd eng om dit soort dingen hardop te zeggen, maar dit lijkt te werken voor mij.

Ik doe dus ook maar lekker de gordijnen open op de slaapkamer, want ik wil proberen zo lang mogelijk beneden te blijven en rechtop te zitten. Buiten ziet het er niet erg lekker uit.

Bed toch maar weer opgemaakt.

Ik rommel een beetje met mijn jaartafel. Maria Lichtmis komt er weer aan. Het blijft weer langer licht en de aarde komt weer langzaam tot leven.

Hoe schattig is dit kaartje? Onder de grond gebeurt er genoeg om alle bloemen en  bolletjes weer mooi boven de aarde te laten shinen.

In mijn hyacintentuin gaat het ook al lekker.

Ik vouw nog een wasje weg.

En blijf hier vandaag rustig zitten.

Goedemorgen, inmiddels dag zes met migraine.

Dit moet echt snel stoppen, want zelfs de bos tulpen wordt met de dag kleiner.

Laten we het vandaag over iets vrolijkers hebben. Ik kreeg vandaag mijn pakketje uit Engeland binnen. Een pakketje van Emma Bridgewater. Ik had weer wat leuks uitgezocht als aanvulling op mijn servies. Zijn er hier nog meer mensen die meelezen en Emma Bridgewater sparen? Het is echt een verslaving. Ik vind alles zo leuk dat ik echt alles door elkaar heen verzamel. Er komt iedere keer zoveel leuks uit. Elke keer als ik weer iets uit de kast pak word ik zo blij ervan. De serviezen gaan ook helemaal mee met de seizoenen en dat maakt het zo afwisselend.

Eind van de middag wordt mijn migraine zo erg dat ik niet meer rechtop kan zitten. Ik trek de joker en vraag Zaagmans iets klaar te maken. Zo lief van hem. Daarna kan ik fijn mijn bed in.

Dag zeven… Hoe gaan we deze nu weer vullen?

Het is vandaag Maria Lichtmis dus dan moet ik natuurlijk wel uit mijn sneeuwklokjesbeker drinken. Vanavond zoals het hoort pannenkoeken. De prachtige ronde gele pannenkoek staat symbool voor de zonnige dagen die voor ons in het verschiet liggen.

Zaagmans is zo lief om de pannenkoeken te bakken voor Maria Lichtmis. Zonnetjes voor op ons bord.

Fijne Maria Lichtmis. Dat er maar weer veel zonnige dagen aan mogen komen.

Goedemorgen, achtste dag alweer. Ik heb er echt geen puf meer voor, dus ik leg mijn camera weg tot dat mijn hoofd weer mee kan doen.

Truste!

 

 

 

 

Share

2 gedachtes over “31 januari tot en met 3 februari 2022”

  1. Jeetje, al weer die migraine… Vind het heel dapper hoe je het durft te zien: 16 dagen is een verbetering tov 20 dagen. Nog positiever: bijna maar de helft van de maand….
    Wil nog even laten weten dat ik je voorgaande ‘verhaal’ en ‘plog’ erg heftig vond. Merk dat ik dan niet kan reageren, maar het zelf moet ‘verwerken’. Onvoorstelbaar wat jij heb moeten doorstaan in je jeugd en hoe dat nu je leven beheerst. Ik heb enorme bewondering voor hoe je er doorheen slaat. En ook voor Zaagmans, hoe hij je steunt.

    1. Dankjewel voor je lieve woorden. Het maken van mijn plogs maakt dat ik meer kijk naar wat er wel fijn was die dag via mijn foto’s. Soms is het gek om daar een online dagboek van te maken. Ik bedoel, mijn dagen zijn niet heel erg gevuld met leuke dingen. Ik heb verder weinig netwerk om mij heen, dus ik kan mij voorstellen dat het er voor een ander saai uitziet. Maar voor mij is het een manier om terug te kunnen kijken op momenten dat ik het echt niet meer zie zitten. Dan heb ik altijd nog de foto’s voor mijzelf als bewijs dat er ook fijne momenten waren.

      Ik snap heel goed dat je geen reactie kan geven op mijn vorige post. Ik gooi het de ruimte in om het niet meer alleen van mijzelf te laten zijn. Kan mij voorstellen dat het voor anderen soms lastig is om te lezen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.