3 januari tot en met 7 januari 2022

Goedemorgen

Eindelijk weer eens een teken van leven van mijn kant. 2021 was niet echt een jaar om te ploggen. Fysiek en mentaal was het erg zwaar. Gemiddeld 20 dagen per maand migraine en weinig vooruitgang in mijn PTSS-traject. Niet dat ik er niet hard mee aan het werk ben, maar wat ik ook probeer, het gaat tergend langzaam vooruit en soms weer harder achteruit. Toch mis ik het dat ik van het afgelopen jaar amper foto’s heb. Dus dit jaar wil ik toch weer vastleggen. Misschien niet voor iedereen even leuk om naar te kijken, maar klik dan gerust weg.

Eigenlijk was dit de eerste foto die ik vandaag maakte, maar ik durfde deze niet als eerste te gebruiken. Ik zit inmiddels op dag vijf met migraine en om nou meteen met dit hoofd in uw beeldscherm te verschijnen, vond zelfs ik net iets te ver gaan.

Ik kom mijn dagen door met Videoland, kopjes thee en dutjes.

En na al die jaren migraine is er nog steeds niks veranderd. Mijn huisgenoten eten trouw hun avondeten bij mij op de kamer en Zaagmans is nog steeds blij met iedere hap die hij nemen mag.

Dag zes met migraine.

Ik heb geloof ik nog nooit zo lang de kerstboom laten staan. Hij staat zo lang dat hij niet eens meer scherp op de foto wil. Ik denk dat dit komt omdat hij inmiddels al overleden is.

Ach nou ja, het is pas 4 januari. Alles mag blijven staan tot Driekoningen.

In de woonkamer lijkt misschien de tijd stil te staan. Maar in de eetkamer niet. Daar is de afgelopen maanden flink geklust. Nog steeds zoals u kunt zien. De eetkamer is op het plafond na helemaal gestript en bouwen we weer opnieuw op. Zelfs de stopcontacten worden geplaatst daar waar wij ze willen. Klinkt misschien heel overdreven, maar hoe luxe als je zelf kan bepalen waar je ze het mooist en makkelijkst wegwerkt.

Alles in deze kamer is nieuw. Zo ook onze schouw. Er zat een heel lelijke oude bij elkaar geplakte schouw in. In deze schouw komen ook nog mooie tegeltjes.

Enige dat niet nieuw is in deze ruimte, is het plafond.

Kijk hem staan de trotste klusser. Ook in deze kamer maken we weer overal lambrisering langs de muren. Nou ja, we… Zaagmans. Ik heb op dit moment vooral migraine.

Net als in de woonkamer, is ook hier de kamer helemaal afgegraven en opnieuw gestort met beton en vloerverwarming.

Voordat ik mijn bed weer inkruip, kan ik nog wel een stukje laten zien van de logeerkamer. Ook hier is echt alles nieuw. We hebben er zelfs oude radiatoren bij gevonden. Toen we dit huis kochten liep oud en nieuw door elkaar heen. Wij willen het er weer zoveel mogelijk oud uit laten zien, maar wel met het gemak van nu, zoals vloerverwarming. De logeerkamer is nu nog wat kaal, maar ik zal er langzaam aan wel passende spullen bij vinden. En een paar grote planten in de ruimte maakt het ook al een stuk gezelliger.

Goed. Terug mijn holletje in.

Dag 7 met migraine. Ik ben vandaag niet veel waard. Ik neem dan ook iets in om te slapen en kom de dag vooral liggend door.

Dag acht met migraine. Ik weet de badkamer te vinden maar daar is alles dan ook mee gezegd vandaag.

Op dit soort dagen ben ik altijd bang dat het nooit meer over gaat. Vorige maand had ik het 14 dagen achterelkaar. Het is dan niet dat het één aanval is, maar ik voel het dan langzaam wegtrekken en echt binnen een kwartier dient zich dan de volgende aanval aan. Soms verschuift het ook naar de andere kant van mijn hoofd. Inmiddels loop ik ook weer opnieuw bij de neuroloog. Ik heb van de zomer weer nieuwe medicatie geprobeerd maar dat hielp precies niks en nu als laatste redmiddel heeft de neuroloog 31 prikken botox in mijn schouders, nek en schedel gespoten. Dit gebeurt elke drie maanden en ik heb het nu twee keer gehad. Kan nog niet zeggen dat het helpt…

Wat wel heel leuk is, is dat het vandaag Driekoningen is en dochter de Driekoningentaart aan mag snijden. (Wat trouwens nog veel leuker is, is dat Dochter na een tijdje bij ons in huis te hebben gewoond, nu tegenwoordig om de hoek van onze straat woont.)

Zaagmans kan de spanning bijna niet meer aan want wie heeft de boon? Wie de boon heeft mag kiezen wat we morgen eten. En Dochter weet al wat ze kiest. McDonalds!

Ja hoor!

Hij heeft hem! Maar blijdschap maakt snel plaats voor intens verdriet. Want als ik morgen nog in bed lig met migraine, zal hij er zelf voor moeten zorgen dat zijn wens uitkomt. En als één iemand hier in huis toch een hekel aan koken heeft! Ik beloof hem dat als mijn migraine morgen over is, ik zal koken wat hij wil.

Maar helaas, ik zit hier nu al voor de negende dag. Dus ik ben benieuwd welke afhaalmaaltijd hij zal wensen vandaag.

Het is een pizza geworden. Stiekem had ik mij verheugd op sushi, maar Zaagmans was de koning dit jaar.
Na de pizza houd ik het voor gezien en ga ik weer slapen.

Truste!

 

 

 

 

 

Share

12 gedachtes over “3 januari tot en met 7 januari 2022”

 1. Wat ongelooflijk puntje puntje puntje voor je die migraine…… ik weet niet eens wat ik zeggen kan daarop….. mijn langst durende aanval duurde 2 dagen, en dat vond ik al lang zat. Jullie nieuwe huis is prachtig, ik zei op IG al dat ik jullie behang zo prachtig vond! En wat leuk dat Dochter nu zo lekker dichtbij woont! Dat is heerlijk nieuws, toch op zichzelf en toch lekker dichtbij. Liefs van Marjan

  1. De migraine is idd echt wel belastend. Je kan bijna niks op zo’n dag of dagen. En als er dan nog maar tien goede dagen overblijven is het wel hard werken om te blijven staan. Maar dat dochter hier nu weer woont is echt wel zo fijn! Heerlijk met zijn drieën nu op een rustige en ruimtelijke plek. En het huis, ach dat komt wel stap voor stap, dat wisten we ook toen we hier kwamen wonen.
   Veel liefs <3

 2. Wat onwijs … die Migraine. Dat ze daar nog steeds niets tegen hebben . Maar om de boodschap positief af te sluiten; Jullie huis ziet er fantastisch uit! 💜💜

 3. Wat fijn om weer iets van je te horen!!
  Enorm vervelend die migraine, toch zijn ook die foto’s van je alleszins de moeite waard om te delen hoor.
  Hopende op een beter jaar voor jou, je dierbaren en eigenlijk ons allemaal…
  Liefs Lydia

 4. Oh, wat een hel die migraine! Ik hoorde ooit eerder zo’n verschrikkelijk verhaal van een vrouw en die is uiteindelijk geholpen door een nervus vagus stimulator. Een wat? Het is een piercing in je oor die de nervus vagus stimuleert. Ik had zelf een paar keer per jaar migraine (mag amper een naam hebben in vergelijking met jou) maar wilde er toch graag vanaf. Heb nu een piercing sinds juni 2021 en geen migraine meer gehad. Ze sponsoren me heus niet, maar ik ben wel enthousiast! https://nvs-migrainekliniek.nl/

  1. Ik heb dit wel vaker voorbij horen komen. Wat fijn dat het je zo goed heeft geholpen. Was het erg pijnlijk om hem te laten zetten? Ik zal het ook eens in mijn achterhoofd houden. Ik heb nu al twee keer botox bij de neuroloog ingespoten gekregen. Dat zijn 31 prikken en het effect moet drie maanden aanhouden. Nu ik voor de tweede keer geprikt ben lijkt het voorzichtig wel wat beter te gaan. Maar ik heb ook het idee dat het wel weer eerder is uitgewerkt dan de drie maanden die ze je beloven. Ik zal je link bewaren. Dankjewel voor het delen van je tip!

   1. De man die hem zette heeft me zo goed begeleid en gerustgesteld, het zetten deed amper pijn. Ik vond en vind het fijne aan deze piercing dat het een eenmalige uitgave is. Ik hoef nooit meer terug te komen en de piercing doet nu al meer dan een half jaar zijn werk! Zijn vrouw had zoveel migraine, echt heel erg naar om te horen (het verhaal staat ook op de site) en dit heeft haar ook geholpen. Zo goed zelfs dat ze nu ook zelf de piercings zet.

    1. Echt fijn dat het zo goed voor je werkt en dat de mensen ook lief en begripvol zijn en je er zo een beetje doorheen helpen. Ik zal het zeker in mijn achterhoofd houden. Ik wens je heel veel migraine vrije dagen toe!

     1. Dankjewel en natuurlijk voor jou hetzelfde! Het jaar van de tijger is begonnen, roarr! Veel kracht voor jou. X

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.