4 juli 2021

Goedemorgen op deze zondagmorgen.

Wat gaan we vandaag allemaal weer doen?

Nou, Zaagmans is druk op zoek naar een andere rozet. Bij thuiskomt kwamen we er achter dat degene die we hebben uitgekozen waarschijnlijk echt te klein is voor de ruimte. Wij houden wel van een beetje hysterie op ons plafond.

Maar nu moet ik toch echt mijn nieuwe harses op de schouw zien te krijgen. Ding weegt wel 488 kilo. Volgens Zaagmans hooguit 30. Maar dat klopt echt niet. Dan had ik hem heus wel met één hand kunnen tillen.

Ja, zie hem er dan nog maar eens op te krijgen.

Hè hè, de harses staat.

Ik ben er blij mee. Samen met een heel oud lampje.

Ik ga maar eens stofzuigen.

Ik vind het een beetje lastig om foto’s te plaatsen van de woonkamer of andere kamers, omdat het nog niet helemaal af is. Aan de andere kant is het misschien wel leuk om u mee te nemen in het proces waarin het allemaal steeds meer gaat kloppen. Alleen is deze camera er niet echt geschikt voor. De ruimtes lijken door deze camera een stuk kleiner. U moet er maar een beetje doorheen kijken en als het allemaal wat meer af is zal ik mijn juiste camera er eens bijpakken.

In deze kamer willen we dus nog heel het plafond aankleden.

Ik wil de ruimte niet te vol stoppen met allemaal spullen, maar de ruimte meer laten spreken door alle mooie materialen die we gebruiken. Zoals de lambrisering, plafondlijsten, rozetten en mooie lijsten om de ramen. Als het goed is blijft deze kamer verder wel helemaal wit.

De andere ruimtes in het huis gaan namelijk veel meer kleur krijgen en ik vind het wel leuk om iedere ruimte anders aan te kleden, maar wel een beetje in dezelfde klassieke stijl te blijven.

Zaagmans zoekt nog steeds naar andere rozetten.

Deze zat al origineel op het plafond. Eén van de weinige originele dingen die in het huis bewaard zijn gebleven. De bedoeling is om alle oude elementen die wij bij het huis vinden passen weer terug te brengen.

Voor nu is het wel even klaar met al die rozetten, ga hier maar even een uurtje mooi staan wezen.

De filetjes zijn vandaag vijf jaar geworden. Tijd voor een lekker hapje.

Ik maak de eetkamer even schoon.

En dan vind ik het wel weer best voor vandaag. Deze kamer is waarschijnlijk in het najaar aan de beurt. Ik heb al heel mooi behang uitgekozen.

Ik weet niet wat hier aan de hand is? Doet Zaagmans de Coca-Cola reclame na?

Nee, het begon te regenen en Zaagmans was de kippen kwijt. Hij denkt dat ze van suiker zijn en de regen onmogelijk kunnen overleven. Heel stiekem denk ik dit ook bij onze kippen.

Heel knap Zaagmans.

Kom nu maar weer naar binnen.

Buiten lopen de straten ook weer lekker vol.

Maar wij smelten niet van een beetje regen, dus we gaan weer op pad.

Naar Ikea.

Nieuwe stoelen kopen.

Zaagmans heeft ook wel zin in iets van snoep.

Maar pas als we alle stoelen in elkaar hebben gezet is het tijd voor een beleuning.

Snel naar huis dan.

Bij ons aan de overkant verkopen ze Goulash-ijs. Ik sla even een rondje over als u het niet erg vindt.

We gaan wel even iets anders eten.

Friet en kaaskroket uit België. Echt, de beste frietjes komen echt uit België.

Maar nu is het echt tijd om de stoelen in elkaar te zetten, anders kan ik niet slapen.

Precies zoals ik het in mijn hoofd had.

Blij mee.

En dan mogen we nu lekker slapen.

Truste!

Share

11 gedachtes over “4 juli 2021”

 1. Ooo als je het wilt delen dan zie ik juist graag veel ruimtes in huis. Jullie niveau van afwerking is zo ontzettend hoog, daar kijk ik erg graag naar!

 2. Wat maken jullie het stijlvol en mooi! Is Mr.T al een beetje gewend aan de ruimtes, lijkt me best moeilijk voor zo´n kleintje. Dat jullie bij hem zijn maakt natuurlijk alles goed!

 3. Dag Wendy,
  Hopelijk alles goed met jullie.
  We hopen binnenkort weer een update van je huis (en gemoed) te krijgen.
  Liefs, Lydia

  1. Hoi lydia,

   Excuus voor de late reactie. Het was nogal een pittig jaar. Fysiek en mentaal. Ik ga proberen dit jaar het ploggen toch weer op te pakken, ook al gaat het niet zo goed hier. Ik mis namelijk het vastleggen van mijn dagen en zat te wachten tot het weer beter met mij ging en ik weer leuke dingen kon vertellen. Maar misschien mogen de niet zo leuke dingen ook wel vastgelegd worden. Hopelijk tot snel weer! En dankjewel voor je lieve bericht.

  1. Hoi Jasmijn, wat lief dat je regelmatig komt kijken. Als je wil kan je je ook inschrijven voor de nieuwsbrief en krijg je een melding als ik weer iets heb geplaatst. Ik ga proberen dit jaar mijn/ons jaar weer vast te leggen met foto’s en verhalen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.