23 juni 2021 Sint Jan

Goedemiddag,

Eindelijk weer eens een teken van leven. Mocht u denken, gut wat ziet ze er anders uit, klopt! Dit was de enige spiegel die ik kon vinden en die staat heel schuin, waardoor ik zeker vier schoenmaten ben gegroeid en mijn boven lichaam is gekrompen. Maar ergens diep van binnen zit nog steeds de oude Wendy hoor. Mijn plogs beginnen nou eenmaal altijd met een spiegelfoto, verbouwing of niet.

Vandaag vieren wij Sint Jan en het lijkt mij wel leuk om u weer een dagje mee te nemen. Eigenlijk vier je Sint Jan op 24 juni, maar om allerlei redenen doen wij het vandaag.

Vorig jaar vierden we het in Frankrijk.

En toen zag het er zo uit. Bizar dat het nu een jaar geleden is dat we in Frankrijk waren, terwijl we er normaal wel een paar keer per jaar te vinden zijn.

Maar vandaag vieren we het voor het eerst in ons nieuwe huis en dat is ook heel erg leuk!

Ik heb dan ook sinds een paar weken eindelijk weer een jaartafel staan en nog een grotere dan in ons vorige huis, want ja, ruimte zat!

Ik maak vandaag een rabarbercake uit het boek van Rutger bakt.

Ben benieuwd hoe deze wordt, want je doet de rabarber er ongekookt doorheen.

Zaagmans zit ondertussen boven te werken in zijn pyjama en ik breng hem dan altijd de schaal om uit te mogen likken.

Zoals u ziet, ligt er boven nog steeds geen vloer. Er ligt maar op één kamer een vloer en dat is in onze slaapkamer. Scheelt een hoop stofzuigen en dweilen, moet u maar denken. Want als ik iets heb geleerd het afgelopen half jaar is dat je niet moet kijken naar wat er allemaal nog niet af is, maar naar wat wel.

Dit is ook nog niet af, maar als je het een beetje aankleed ziet het er net wat gezelliger uit.

Meneer T is na een half jaar nog steeds niet echt gewend aan alle ruimte, hij is ons nog steeds een stuk of tien keer per dag kwijt.

Ik kan wel alvast een stukje van de woonkamer laten zien. Ook nog niet af, maar we zijn goed onderweg.

Van de winter zag het er nog zo uit.

Heel langzaam beginnen er kleine hoekjes te ontstaan in huis die ervoor zorgen dat het meer als een thuis gaat voelen en als van ons. Ik denk dat zoiets wel een tijdje duurt, hoekjes moeten groeien. Vooral in grote ruimtes.

Wat voor vandaag wel helemaal klaar is, is de rabarbercake. Hij ruikt goed!

Terug naar Sint Jan. We moeten nog een nieuw boeketje plukken. Die van vorig jaar gaat vandaag weer in het vuur.

Ziet u de mooie Abdijkerk op de achtergrond? Er zijn zoveel momenten per dag dat ik de klokken hoor slaan en mijzelf in Frankrijk waan. Vooral als ik in onze tuin zit, of als ik de straatjes inkijk met de mooie witte huizen.

Boeketje is geplukt!

Daar moet op gedronken worden.

Maak ik ondertussen pizza.

Komt een hoop denkwerk kijken bij het maken van het vuur.

Zaagmans is er maar bij gaan zitten.

Kijk nou zo gezellig! En dat allemaal in onze eigen tuin. Zeg nou zelf, dit lijkt toch wel een beetje Frans zo?

Boeketje van vorig jaar erbij.

Kijk zoveel moois er al bloeit in onze tuin? Wat ik ook zo fijn vind aan onze tuin is dat deze helemaal is afgesloten en niet grenst aan een andere tuin of een hele buurt. Als we willen kunnen we hier heel de dag rondrennen in onze blote bips tussen alle bloemetjes.

Er groeien zelfs frambozen in onze tuin. Mijn lievelingsfruit!

Tijd voor een stukje pizza.

En daar gaat het bosje wat we heel het jaar bij ons hebben gehouden. Mooi moment om stil te staan bij wat is geweest en wat je hoopt dat nog komt.

Laten we beginnen met te hopen op een zomer vol vrijheid en in goede gezondheid.

Meneer T is het ermee eens.

Tijd om de cake te testen.

Geslaagd hoor! En precies zoals in het boek beschreven, zelfs als u niet van rabarber houdt, kunt u deze vast wel waarderen. De rabarber is zo goed als opgelost en daarmee blijft er een frisse cake over. Echt lekker.

Er speelt hier een kip met zijn leven!

Het was een fijne Sint Jan zo voor de eerste keer in ons nieuwe huis. Ook al worden de dagen vanaf nu weer korter, we hebben gelukkig nog een lange zomer voor ons. Maar voor nu, hoog tijd om te slapen.

En toen kwam er een olifant met een grote slurf… En die blies zo deze Plog uit! (och, u moest eens weten hoe lang ik dit grapje al wilde maken)

Truste!

Share

14 gedachtes over “23 juni 2021 Sint Jan”

 1. Lieve Wendy, wat een prachtpaleis hebben jullie! En een koninklijke slaapkamer met die prachtige blauwe muur.
  Het idee, antroposofisch toch, van het boeketje van vorig jaar in het vuur en een nieuwe maken voor dit jaar, spreekt me aan, mooi!
  Hopelijk word je hier heel erg gelukkig, je verdient het zo!
  Dikke zmok

  1. He lieve Jacqueline, Dankjewel voor het mooie compliment over ons huis. Ik zal eens een foto plaatsen bij daglicht van onze muren in de slaapkamer dan is de kleur iets beter zichtbaar.
   Klopt, het Sint Jansfeest zoals wij het vieren zie je veel bij de antroposofie. Heel veel binnen de antroposofie spreekt mij erg aan. Eigenlijk al vanaf het moment dat mijn dochter geboren werd en ik er mee in aanraking kwam.

   Dikke knuffel voor jou

  2. Wat super om weer iets van je te horen.
   En wat wordt jullie huis prachtig!!!!
   Ik woon in Friesland, zo’n andere omgeving dan Limburg. Mooi om te zien hoe het in jullie omgeving is.
   Xxx
   Lydia

   1. Dankjewel.
    Friesland is ook heel erg mooi! Maar idd weer een heel andere omgeving als Limburg. Ik neem jullie nog wel vaker mee op avontuur in Limburg de aankomende tijd 🙂

 2. He wat fijn, daar is ze weer! En wat een hoop werk al verzet. Mooi geworden hoor. Hoop dat jezelf ook tot rust komt op dit heerlijke plekje!

  1. We zijn best hard aan het werk geweest de afgelopen maanden he 😉 Nog wel genoeg meters te gaan maar het is ook wel leuk om dit stap voor stap te doen en echt mee te groeien met het huis. Wij ervaren ondanks de drukte van het verbouwen nu al meer rust op deze plek en zijn echt blij dat we deze stap hebben genomen.

 3. Wat ben ik blij weer wat te lezen. Wat een prachtige slaapkamer én keuken. Wat is Mr T klein zo onder aan die trap…

  1. Dankjewel voor het compliment. Klein is hij zo he;) Maar de hal is dan ook best flink. Hij heeft genoeg ruimte om te spelen.

 4. Wat fijn om weer een plog te mogen lezen/zien van jou! En wat een paleis hebben jullie. Prachtig! Hopelijk verkeer je in goede gezondheid.
  Liefs

 5. Wat wordt het prachtig Wendy. En die tuin…..waanzinnig. Volgens mij past dit huis heel erg bij jullie. Veel succes nog. Jullie zijn zo goed op weg al. En op persoonlijk vlak hoop ik dat ook voor jou. En leuk om weer bij te lezen bij jou. Hou dat vol! 😉😉 (eigen belang 😜)

  1. Het past zeker bij ons. We zijn echt blij dat we de stap hebben genomen. Hopelijk lukt het de aankomende tijd om weer wat meer van onze verbouwavonturen te laten zien!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.