9 en 10 januari 2021

Goedemorgen,

Toen wij gisteren uit IJsselstein vertrokken, heeft Zaagmans nog even oliebollen gehaald bij onze lievelingskraam. Wij kunnen heel het jaar wel oliebollen eten.

Terwijl Zaagmans met de aannemer door het huis gaat, maak ik iets klaar voor de Filetjes.

De Filetjes zitten nog in het nachthok. Het hele hok met de ren moet nog opgebouwd worden. Op zich is het niet zo erg dat ze nu in het nachthok zitten. Met dit donkere weer komen ze amper in de ren. Ik denk dat ze in een tijdelijke depressie zitten. Er is ook weer een winterstop met eieren leggen.

Maar winter of niet, mais gaat er wel in.

We zijn vandaag onderweg naar mijn schoonmoeder. Mijn schoonvader, Zaagmans zijn vader dus, zou vandaag eigenlijk jarig zijn. Helaas is hij afgelopen augustus overleden.

Ondanks dat hij er zelf niet meer bij is, willen we vandaag extra stilstaan bij zijn geboortedag. Het is fijn om dit met elkaar te kunnen doen.
Helaas krijg ik na het maken van deze foto migraine, dus gaan we even snel door naar de volgende dag.

Toen we gisteren thuiskwamen ben ik dus in één rechte lijn mijn bed in gekropen. Mijn mascara had ik er dus niet vanaf gehaald. Zo een vies gevoel om met van die plakkerige wimpers wakker te worden. Bah bah. Maar de migraine is weer weg.

Tijd om iets aan deze badkamer te gaan doen. Nu ga ik er vandaag geen nieuwe in zetten, ook al zou ik dat wel graag willen. Ik heb zo het vermoeden dat de badkamer net zo oud is als het huis. En het huis komt uit 1895. Maar goed, ook deze staat pas later op de planning, dus tot die tijd moeten we er iets gezelligs van maken.

Best lastig als je nergens een passend kastje kan vinden en ook nog eens alle winkels dicht zijn.

Maar dit moet hoe dan ook weg vandaag.

Laten we beginnen.

Oh Zaagmans roept mij.

Hij heeft een lichtpunt gemaakt in de woonkamer. Echt bizar, maar de woonkamer had dus geen enkel lichtpunt in het plafond. Nu alle vloeren boven open liggen, is het een mooie kans om er eentje te maken.

En nu mag Zaagmans weer met mij mee.

Want ik ben namelijk ook klaar.

Best gelukt zo zonder kastjes.

En geen nieuwe spullen kunnen kopen.

Een paar planten doet wonderen. Voor nu is het even goed.

Ik lunch met een half verrotte avocado. Waarom blijf ik hier iedere keer weer in trappen?

Tijd voor een wandeling.

Lekker rustig vandaag.

We wonen echt heel er vlakbij het water. Lijkt mij heerlijk van de zomer.

Ik heb geen idee wat Zaagmans hier probeert te vertellen. U wel?

De Filetjes hebben voorzichtig een paar stappen naar buiten gemaakt. Onder lichte dwang, maar toch.

Ik vind onze schuurdeur echt zo schattig!

Ik zag in een vlog vandaag hoe iemand worstenbroodjes maakte met bladerdeeg. Dat moet mij ook wel lukken. En de soep komt uit Frankrijk. Daar ben ik erg zuinig op, maar eind van de maand is hij over datum. Ik mis Frankrijk zo.

Ik zou ze in deze grote oven kunnen maken.

Maar kies toch voor de kleine. Heerlijk die keuzevrijheid.

Smakelijk.

Ik bestel nog even de weekboodschappen en ga dan lekker naar bed.

Truste!

Share

6 gedachtes over “9 en 10 januari 2021”

  1. Dankjewel. Het is niet de meest mooie badkamer en ook best wel lastig er iets leuks van te maken, als je nergens iets kan kopen. Maar voor nu vind ik dat het redelijk is gelukt.
   Leuk dat je meeleest.

 1. Ik vind de badkamer top gelukt zonder iets te kopen! En die lamp…. geweldig zoals het op het plafond te zien is. Ik geniet van jullie fotootjes! En wat Frankrijk betreft, je bent er nu sneller 😉 als het weer mag.

  1. Ik was ook best een beetje trots op dat ik het toch redelijk op orde kreeg zonder iets nieuws te kopen. Je wordt vanzelf creatief als de winkels al zolang dicht zijn.
   We zijn zeker een stuk sneller in Frankrijk. Scheelt meer dan een uur. Ik hoop zo dat we met het voorjaar weer mogen gaan.

   Veel liefs!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.