23 december tot en met 27 december 2020

Goedemorgen,

We zijn weer vroeg onderweg.

We moeten vandaag flink wat vloerbedekking eruit halen.

Daar gaan we dan.

Best nog goed te doen.

Maar we worden alweer snel afgeleid door het mooie uitzicht vanuit onze slaapkamer.

Vandaag maar even snel een broodje.

En dan weer door naar huis en meteen weer door naar ons bed.

Goedemorgen op deze donderdagochtend. Helaas word ik wakker met migraine. Ik was er welgeteld net 1 dag vanaf…

Zaagmans komt mij blij maken met zijn kerstpakket. Ik vind kerstpakketten altijd zo leuk!

We eten toetjes op bed.

En vannacht beginnen de heilige nachten weer.

Eerste kerstdag alweer!

Helaas nog steeds met migraine, maar ook met een cadeau.

Een nieuwe beker voor mijn verzameling. Super blij mee.

Zaagmans krijgt natuurlijk ook iets.

Een boek. Pannenkoek!

En daar zijn de kindertjes.

Dochter krijgt natuurlijk ook iets.

Een boek vol nieuwe wijsheden.

Lekker iets makkelijks aangetrokken.

Want Zaagmans heeft allemaal lekkere dingen besteld.

Lievelings van Dochter.

Waar Verkering nogal van in paniek lijkt te raken.

Mijn migrainehoofd en ik willen graag naar bed. Maar Zaagmans zo te zien ook.

Tweede kerstdag! Gelukkig zonder migraine, dus weer rap onderweg naar ons nieuwe huis.

Ziet er wel weer somber uit vandaag.

Maar dat geeft niks. We hebben binnen genoeg te doen. Eerste laagje vloerbedekking ging als een malle. echter blijken er nog een paar stoffige en vooral goed verlijmde lagen onder te zitten.

Maar zo samen gaat het redelijk snel.

Kijk onze prachtige ramen op de overloop nou.

Alles weer uit het raam?

Yup!

Ik sloop ondertussen een kast uit elkaar.

En maak ons huis nog groter door een paar lagen vloer te verwijderen.

Gaat best goed! Als deze kamer leeg is gaan we weer naar huis en zoeken we ons bed snel weer op.

En helaas word ik deze ochtend weer wakker met migraine. Sinds deze zomer gaat er geen week voorbij dat ik drie of vier dagen per week migraine heb. Dit komt mede door wat alle therapie losmaakt en wat er stiekem nog te veel verstopt zit en er maar niet uit durft te komen. Stress om de verhuizing heb ik de afgelopen maanden dan ook niet gehad. Ik weet niet eens wat er in welke verhuisdoos zit. Als je zoveel dagen per week in bed ligt met zoveel pijn gaan dit soort dingen langs je heen. En de dagen dat er dan even geen migraine is, is het fijn om bezig te zijn met het nieuwe huis. Een welkome afleiding voor als je al maanden met het uur leeft. Het is al maanden pikkedonker in mijn hoofd. Donkerte dat maar niet minder lijkt te worden. En ook al is het zo donker dat het leven niet meer hoeft, toch blijven wij dingen doen die horen bij in leven blijven. Ik had dit nooit zonder Zaagmans gekund. Ook al geloof ik er niet meer in, neemt Zaagmans mij nog steeds mee in nieuwe avonturen. En zo probeer ik te blijven verdragen en door te ademen in de hoop het ooit zelf te kunnen voelen en willen.

Ik slaap deze drie dagen mijn migraine weer uit en meld mij weer als ik weer mee kan bouwen in ons nieuwe huis.

Truste!

 

Share

14 gedachtes over “23 december tot en met 27 december 2020”

 1. Wat een achtbaan lieve Wendy! Hopelijk blijf je lichtpuntjes tegenkomen. Jullie nieuwe huis in Limburg brengt ook vast een nieuw licht in je leven. Geniet! En die K migraine, die suckt big X

 2. Maar toch ga je door en dat is zo knap en stoer! Moet je zien wat een mega avontuur je samen aan bent gegaan. Zaagmans is echt GOUD. En dat ben jij dus óók!!

 3. Bij mij wil mijn spijkermatje nog wel eens helpen als ik de stressmigraine op voel komen. Misschien dat dat een poging waard is? En mn verzwaringsdeken helpt me wat met slapen/ontspannen, dat helpt beetje preventief. Blijf maar dingen proberen tijdens het wachten.. Ik begin de 13 januari (na ruim jaar wachten) met intensieve 3 maanden therapie voor mn ptss. Heel spannend! Liefs! We komen er wel!

  1. Ik heb hem ook de spijkermat. Maar helaas doet hij niks voor mijn migraine. Mijn verzwaringsdeken is heerlijk. Ik heb er eentje van tien kilo en eentje van 14 kilo. Op dit moment gebruik ik vooral die van 14 kilo.

   Wat fijn dat je behandeling gaat beginnen. Is het toevallig in Friesland? Ik stond daar toen ook een jaar op de wachtlijst. Helaas was de behandeling niks voor mij, omdat ze het te complex vonden. Ik heb wel echt heel goede verhalen gehoord en gelezen over de behandeling. Welke je ook gaat volgen, ik hoop dat het je een hoop gaat brengen. Dapper dat je het aan durft te gaan!

   1. Ja klopt, ga naar Friesland! Dankjewel! Ik hoop zo dat het me meer gaat brengen dan Psytrec, dat was uiteindelijk een drama bij mij..

    Had het vandaag met mijn arts over vertraagde schildklier – daar kun je ook fikse migraine van krijgen (en van alles meer). Chronische stress en uitgeputte bijnieren kunnen daartoe leiden. Kwam bij mij nu uit t bloedonderzoek. Misschien ook iets om (jaarlijks) te laten checken?

    Veel liefs!

    1. Psytrec ben ik ook afgehaakt na de tweede intake. Ik durfde de manier van werken echt niet aan. Daarna ook echt zoveel slechte verhalen gehoord over Psytrec. Gelukkig heb je nu iets beter gevonden. Fijn voor je. Heb er wel echt goede verhalen over gehoord. Ben benieuwd wat het je gaat brengen.

     Denk dat ik inderdaad ook mijn bloed weer eens na moet laten kijken. Kan nooit kwaad.

     Liefs!

 4. Ik hoop heel erg dat het nieuwe huis, en de prachtige omgeving je veel licht en energie gaan geven. En hoera voor de Zaagmansen van deze wereld, die je wereld mooier maken en onvoorwaardelijk van je houden en in je geloven.

  1. Dankjewel. Ik hoop het ook. Ook al besef ik mij heel goed dat je altijd jezelf weer meeneemt. Ik bof heel erg met Zaagmans. Zo onvoorwaardelijk hij er altijd voor mij is. En altijd met alle geduld.

 5. Het is niet eerlijk wat je allemaal hebt moeten meemaken en dat het leven zwaar voor je voelt maar ik hoop dat je beseft dat je site voor mij een lichtpuntje is, dat ik geniet van je foto’s en jullie avonturen en dat je op veel manieren een inspiratie bent!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *