2 en 3 mei 2020

2 en 3 mei

Goedemorgen.

Wij hebben vandaag weer een afspraak in het zuiden van het land. Ik hoop wel dat het een beetje droog blijft vandaag, want na onze afspraak zou ik nog wel graag willen wandelen.

Maar gelukkig schijnt in het zuiden echt bijna altijd de zon.

Na onze afspraak rijden we wat rond om te kijken waar we vandaag kunnen wandelen.

Maar ik denk niet dat we daar te lang mee moeten wachten, want het lijkt erop dat het hier vandaag ook gaat regenen.

Dat zijn nog eens grote zwijnen!

Gezellige bolletjes wol.

Natuurlijk halen we ook nog asperges. Drie kilo vandaag. Van de stukjes maak ik weer soep.

Tijd om weer een stukje verder te lopen.

Ik kleur vandaag wel goed bij de brem zeg.

We houden het toch wel droog hè?

De blaadjes zijn ook weer afgestoft.

Houd je ons nog een beetje bij Meneer T?

Zaagmans baalt, hij liet zijn croissant vallen. Hij houdt zich aan de vijf seconden regel. Ik vind Zaagmans vandaag heel stoer en op het randje leven… Aangezien er ook wel eens hondjes in het bos lopen.

Meneer T houdt wel van een croissant met wat zand en bacteriën.

Ja! Kijk eens wie er terug is.

Snel een paar stralen vangen.

Met mijn laarsjes kan ik ook heel goed door de plassen lopen. Is goed voor het kind in jezelf.

Jee, wat zie jij eruit!

Zou mijn ogen er ook voor sluiten.

Vies of niet, je blijft de knapste!

En weer door.

Om hier even te stoppen.

Er zijn mij vandaag al een paar mensen voor geweest. Wat een heerlijke rust en stilte is hier.

Ik brand een kaarsje voor wie ik lief heb.

Wat ligt daar nu voor een zwart bolletje?

Een struisvogel. Logisch. Is weer eens wat anders in je tuin.

En zoals elke dag, gaat ook vandaag de zon weer onder.

Tijd om te poetsen en te slapen. Truste!

Deze zondagmorgen begin ik lekker kalm aan met dit ontbijtje.

Ik zet de diffuser aan.

En rommel wat met het dienblad.

Ik kijk lekker lang vlogs en drink veel thee.

Maar tegen de middag is het dan toch echt tijd om me te douchen.

En lunch ik met dit.

We gaan vandaag iets spannends doen. We gaan naar de Action. Buiten het hele Corona-gebeuren vind ik het al spannend omdat de Action altijd propvol is met mensen die langs je schuren. Maar nu vind ik het nog spannender. Dan ga je toch lekker niet hoor ik u denken. Dat dacht ik namelijk zelf ook de afgelopen weken, maar inmiddels heb ik toch wel wat spulletjes nodig.

De eerste spullen zijn gevonden. Ik ben eigenlijk wel klaar. Met mijn adem in probeer ik zo ver mogelijk bij iedereen vandaan langs te lopen. Valt nog niet mee kan ik u vertellen. Niet iedereen ziet het belang van afstand in. Toch gek dat het na al die weken er bij sommige mensen nog niet in wil.

Zaagmans wil nog wel even doorwinkelen. Hij ziet zoveel dingen waar hij wel iets mee kan.

Zoals het kopen van nep borsten.

Zo lijkt het op het Corona-virus, zegt hij.

Hebben we alles? Snel weg dan.

Door naar de volgende winkel, waar gelukkig een stuk minder mensen zijn.

Kunnen we weer gezellig treintje rijden door de supermarkt.

Met een beetje fantasie is er overal wel een sloot. Ook voor eenden is de vrijheid en het samenzijn beperkt.

We nemen iedere keer weer te veel mee als we lopend zijn hè.

Ik kocht vandaag wat stof en lintjes voor in onze boom in de tuin. Van 30 april op 1 mei wordt de meiboom opgezet. Daarmee vieren we de vruchtbaarheid van de aarde en hopen we voor straks op een goede oogst. In Duitsland ziet u deze bomen ook vaak versierd in de dorpjes. Aangezien ik er dit jaar geen één van dichtbij ga zien, maak ik er zelf maar eentje. Ook al had ik er wél een van dichtbij kunnen zien, dan toch vind ik het leuk om er dit jaar zelf ook een te versieren en stil te staan bij de vruchtbare periode die we nu ingaan dit seizoen.

Zaagmans heeft voor mij een ring geknutseld.

En ik mag de lintjes erin hangen.

Ok…
Dit ziet er wel een beetje zielig uit. Maar u moet er een zonnetje bij bedenken. Een boom die wat meer is uitgelopen en wat wind.

Een beetje zo, snapt u?

Zaagmans trekt graag zijn shirt uit voor deze maaltijd. Waarom zal u misschien denken?

Omdat hij een vooruitziende blik heeft.

Terwijl Zaagmans de keuken opruimt,

Maak ik het een beetje gezellig in huis

En bedenk ik alvast een nieuwe bezigheid voor de volgende quarantaineweek. Deze kabouter een nieuw kleurtje geven.

Ik wens u nog steeds heel veel goede moed en gezondheid. Houd vol!
Een goede nieuwe week!

 

 

 

 

Share

2 gedachtes over “2 en 3 mei 2020”

  1. Wat een verfrissende manier van schrijven, heb genoten ervan en gelachen om gevallen croissant en hoe u dat verwoord! Ik zocht op Google op verzwaringsmasker en heb even verder gelezen. Ps. Bevalt het masker?

    1. Hoi Hilde,

      Heel eerlijk gezegd bevalt het masker mij niet goed. Als het een tijdje op mijn ogen heeft gelegen en ik haal het eraf zie ik een tijd behoorlijk wazig. Bij mij houdt dit heel lang aan. Geen idee of andere mensen hier ook last van hebben.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *