7 april 2020 Zingeving


Sinds ik een paar jaar geleden totaal omviel, had ik hard hulp nodig, ben ik jaren op zoek geweest naar hulp en stond ik vaak op lange wachtlijsten.

De jaren bestonden vooral uit het hopen op het krijgen van de juiste hulp en het beleven van een nutteloos bestaan. Door mijn opname van vorig jaar, had ik in ieder geval het gevoel dat ik iets aan het doen was. Ik deed er in ieder geval iets aan. Maar na mijn opname bleef het doel in mijn leven of zingeving uit. Mijn leven is op dit moment niet heel veel anders dan voor de quarantaine. En dat doet mij helemaal beseffen dat het leven voor mij uitzitten is. Doorzetten, volhouden. Vol met dingen waar ik geen zin in heb, maar waarvan ik hoop dat als ik ze wel doe, ik mij beter ga voelen, of er wel toe ga doen. Alles op wilskracht. En alles uit en met angst en zorgen. Ik heb nooit zo goed begrepen wat mijn plek hier dan moet zijn.

Als de quarantaine zo voorbij is, ziet het leven er voor mij bijna nog hetzelfde uit. Ik zou het zo graag anders willen voelen. Maar het enige vuur dat ik in mij heb, is het vuur om te overleven uit de onveiligheid die nog steeds in mij zit.

Share

8 gedachtes over “7 april 2020 Zingeving”

 1. Ach lieve Wendy, ik weet hoe hard je je best hebt gedaan afgelopen jaar, en zou het zo graag nu anders voor je hebben willen zien, dit stomme corona virus met de bijbetreffende maatregelen helpen zeker ook niet, dikke knuffel, liefs, Marjolein

  1. Ach Wendy
   Wat verdrietig. Moedig dat je dit deelt.
   Weet dat jouw blogs lichtpuntjes zijn voor anderen, zo beteken je altijd meer dan je weet.
   Virtuele knuffel op afstand, Lydia

 2. Wat ik het ergste vind lieve Wendy, is dat de onveiligheid in je, je aangedaan is.
  Ik heb bewondering voor je en vind je een dappere vrouw.
  Dankjewel voor je openheid x

  1. Daar ben ik het afgelopen jaar ook achter gekomen. Ik hoop dan ook dat ik snel weer verder kan met mijn traject.
   Dankjewel voor je lieve bericht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *