30 maart tot en met 5 april 2020

30 maart tot en met 5 april

Goedemorgen deze maandagmorgen.

Ben benieuwd wat deze week ons gaat brengen, nu we nog steeds verplicht met elkaar binnen zitten, vanwege het Coronavirus. Als ik heel eerlijk ben zien mijn dagen er niet heel anders uit dan voor het virus. Alleen liggen de plannen rondom mijn herstel zo goed als stil op dit moment en dat voelt totaal niet lekker. Zo niet lekker dat ik zelfs geen zin heb om mij nog fatsoenlijk aan te kleden of op te maken. Wat uiteindelijk ook weer niet heel best is voor je stemming, want een beetje make-up en wat gezellige kleding, geeft je toch net een wat beter gevoel over jezelf als je langs een spiegel loopt. Maar mijn stemming wint het vandaag van mijn verstand.

Het bed opmaken doe ik dan wel weer elke dag, ongeacht hoe ik mij voel.

Tijd voor een wandeling met mijn
gelukkig-hebben-wij-nog-geen-Corona-gehad-buddy. Zit je haar goed?

Jas lekker dicht en warm? Dan kunnen we gaan.

We spotten de eerste beren al achter het raam. Super leuk toch voor alle kinderen die op speurtocht gaan?

Zo lief dit.

En ondertussen gaat ook hier de natuur gewoon door zonder ons.

Er was helaas één kind dat niet op tijd werd opgehaald voordat de Coronacrisis uitbrak.

Sinds Zaagmans elke dag thuis werkt, kook ik tussen de middag warm. Naar mijn idee sowieso veel gezonder, omdat je dan nog heel de middag de tijd hebt om de maaltijd een beetje te gebruiken. En daarnaast heb ik dan ook wat meer te doen overdag.

Geniet ervan Zaagmans.

Tijd om de badkamer weer eens schoon te maken.

Ik zie echt overal op socialmedia voorbij komen hoe iedereen alles keurig aan het opruimen is.

Ik kom vandaag niet heel veel verder dan dit hoekje. Ik vind het wel prima zo.

Ik breng veel te veel tijd achter mijn telefoon door.

Ach daar hebben we Piet. Piet is al dertien jaar oud. Mist een poot en een oog, maar is nog steeds dolgelukkig.

Sinds kort kan ze alleen niet meer vliegen, dus heeft Zaagmans een plankje voor haar gemaakt.

Piet weer helemaal blij. Alleen een beetje jammer dat alle kak nu zo op het plankje blijft liggen. Ach nou ja, ze heeft toch maar één poot om erin te staan.

Werk jij nog maar even door, dan kunnen we straks misschien nog even een wandeling maken.

Rare stoel heeft Zaagmans.

Tijd voor een wandeling. We moeten hooi halen en ik wil nog graag een paastak.

Helaas geen paastak te vinden. Wel een paar suffe mandjes.

Dan maar nog een keer koken vandaag. In de avond eten we nu dus wat we normaal tussen de middag zouden eten.

Het is een wortelsoepje geworden, mocht u het zich afvragen.

Prachtige narcissen hebben we hè?

Ik laat Meneer T zien dat we op dit moment niet zoveel missen buiten. Alhoewel… Ik vind het eigenlijk heel prettig als er weinig mensen op straat zijn. En die anderhalve meter afstand, die mag er van mij na het Coronavirus ook wel in blijven. Waarschijnlijk denkt u, die Wendy is niet heel sociaal. Valt wel mee, het is vooral angst. Maar ik ben ermee bezig 🙂

Ok, dit is echt heel goor! Zaagmans eet kaneelbroodjes, die drie jaar over datum zijn. Drie.Jaar.Overtijd! Dat is pas geen angst kennen.

Goede dinsdagmorgen. Ik probeer elke ochtend als ik net wakker ben, een half uurtje te sporten op mijn mat.

En daarna is het tijd voor een lekker ontbijtje.

Mijn afspraken zijn alleen nog telefonisch, dus dat kan lekker in mijn badjas.

Beetje stofzuigen.

En dan is het alweer tijd voor de warme lunch.

En na de lunch proberen Zaagmans en ik altijd te wandelen.

Maar lekker in het zonnetje zitten, kan ook geen kwaad.

Ik weet niet zo goed wat ik met de rest van de middag aan moet, dus ik ga een ontbijtkoek bakken. Recept vindt u hieronder.

Glutenvrije ontbijtkoek

Best gelukt.

En natuurlijk kijken wij ook naar de persconferentie. En natuurlijk voelde wij ook wel aan dat alles verlengd zou worden, maar het maakt mij ook verdrietig. Het voelt zo uitzichtloos op dit moment. Ik wil niet klagen, want er zijn mensen die ziek zijn of dood gaan, dus het voelt slecht om dit te typen, maar ik doe het toch, want zo ervaar ik het ook tijdens de Coronacrisis. Ik baal ervan dat op dit moment ook alles stil staat in mijn leven. Juist na al die jaren van wachten, was ik eindelijk aan de slag en dat ligt voorlopig stil. En alles wat ik aanleerde vorig jaar is zo lastig vast te houden zonder behandeling.

Gelukkig is er altijd weer een nieuwe dag.

En gaan we ook vandaag weer wandelen.

Vandaag komen we best wel wat dieren tegen.

En prachtige huizen.

Grappig dat je steeds meer gaat zien, als je vaak in je eigen omgeving wandelt.

Wil jij met mij mee naar huis?

Toen ik vorig jaar was opgenomen, kwam Zaagmans elke woensdagavond op bezoek en dan gingen we altijd lekkere koeken kopen. Die traditie hebben we erin gehouden. Dus ook deze woensdag gaan we weer lekkere koeken halen.

Lekker!

En zoals zo vaak, vergeten we weer een tasje.

Vandaag werd het taart in plaats van koek. Ach, dat mag ook op onze koekenavond.

Goede donderdagmorgen. Of nou ja, laat voor mij het goede vandaag maar weg. Ik stond vandaag op met migraine.

Dus bouw ik hier mijn plekje voor vandaag en hoop ik dat het snel over is.

Maar helaas, vandaag is het dag twee met migraine.

Maar ik boek vooruitgang, ik pers er deze middag een maaltijd uit.

Zaagmans hoeft vandaag niet persé op de foto. Dat is lastig als je de hoofdrol hebt in mijn plog.

Hoe kom jij daar nu weer?

Zo, hè hè, twee dagen migraine overleefd.

Tijd om een rondje te gaan wandelen. Vandaag niet in onze eigen buurt, maar we gaan op zoek naar een rustig stukje bos waar niet zoveel mensen zijn.

Nou ja, we zijn dus zo’n beetje in het zuiden van het land beland. Want zie maar eens in midden Nederland een rustig stukje bos te vinden. Maar geeft niks, zo hebben we toch nog lekkere asperges kunnen halen. Voor ons de eerste van dit jaar.

Ik heb er zin in!

Prachtig is het hier. Lekker wandelen in de heuvels.

En de zon doet vandaag ook weer goed mee.

We wandelen natuurlijk nog even langs de aspergevelden.

En dan is het alweer tijd om naar huis te gaan.

Goede zondagmorgen. Vandaag zijn we naar de boot toe gegaan. Het vaarseizoen is weer begonnen. En ook hier is genoeg rust en ruimte om buiten te zijn. Zo brengen we anderen en onszelf niet in gevaar, maar zijn we wel lekker buiten bezig.

Meneer T geniet zich helemaal suf in de zon.

En Zaagmans is druk met alle zeilen in de weer.

En ik vind het best wel fris zo op het water.

Maar de zon is druk bezig ons allemaal op te warmen.

Als alles weer een beetje op orde is op de boot, rijden we langs het water weer naar huis.

Maar niet zonder een tussenstop. Geheel in Coronastijl, rijden we langs de McDrive.

En in de auto eten zijn we toch al gewend.

Op naar huis. Waar deze week alweer ten einde loopt.

Ik wens u alvast een fijne nieuwe week toe. Hopelijk met veel zonnestralen, zodat u niet alleen binnen hoeft te zijn, maar met gepaste afstand toch wat kan genieten van de lente buiten. Houd vol!

Share

2 gedachtes over “30 maart tot en met 5 april 2020”

  1. Wat fijn dat je er weer bent,!! En.. jij…kan…dat…wachten tot de therapie weer begint. Je bent zo goed bezig, ook al voelt het soms niet zo.. kijk naar de kleine lichtpuntjes 😘

    1. Ah wat lief. Ik ga zeker m’n best doen het vol te houden. Ploggen helpt daar soms ook bij. Focussen op wat er wel goed ging of leuk was die dag.

      Fijne dag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *