17 tot en met 22 maart 2020 Deel 2 van onze Corona vakantie in Frankrijk tijdens de lockdown

17 maart 2020 tot en met 22 maart 2020

Goedemorgen op deze dinsdag morgen. Toch een beetje gek dat vandaag alles om twaalf uur op slot gaat.

Zaagmans is vanmorgen even langs de politie gelopen en toen kreeg hij dit formulier mee. Alleen met dit formulier mogen we naar buiten. Zo lang we ons aan de regels houden is er geen extra reden voor ons om naar huis te gaan. Eigenlijk is het voor ons hier nog veiliger dan thuis, want we zitten midden in de bergen en bossen, met amper mensen om ons heen. Minder virus dus. En als we niet onnodig naar buiten gaan brengen we andere mensen ook niet in gevaar. Dus besluiten we te blijven en per dag te bekijken hoe het ervoor staat.

Ook houden we het nieuws vanuit Nederland goed in de gaten.

Maar goed, we zou nou eenmaal keihard op vakantie, dus laten we er dan ook zoveel mogelijk van genieten.

We hoeven alleen maar de weg over te steken om meteen in het bos te staan.

Heb je mij hier helemaal voor naar boven laten lopen met mijn kleine pootjes?

Hmm, eigenlijk best wel mooi.

Maar vind je het erg als we nu dan toch maar weer gaan?

Allemaal heel prachtig hoor, al die bomen waar ik fijn tegen aan kan plassen, maar ik ben kapotmoe van al dat lopen.

Ik niet alleen. Zaagmans ligt ook al opgebaard op de bank.

Kapotmoe!

Bouw ik wel een maaltijd.

En na de maaltijd eten we natuurlijk weer wat. Echt, we gaan rollend naar huis. Veel binnen zijn, betekent ook veel eten.

Dit is nog eens prettig wakker worden!

De zon staat al heerlijk voor ons aan.

Zo kan ik wel een paar weken binnen moeten blijven hoor. Heerlijk ook die stilte.

Je weet nooit of het ook echt helpt, maar toch. Laten we vooral veel vitaminen nemen.

Ik werd vanmorgen helaas weer wakker met migraine, dus ik maak een bedje op in de woonkamer.

Ga ik even een dutje doen, en wandelt Zaagmans even langs een watertje.

Migraine gelukkig weggeslapen, dus tijd voor een rondje met het hondje.

Gewoon dit als je de voordeur uitloopt. Ik vind het hier zo fijn en geniet zo van de ruimte en rust.

Oh, deze doet het niet meer.

Elke avond weer het heerlijke warme vuur.

Ik word er alleen al rustig van door er naar te kijken.

Zaagmans heeft inmiddels de puzzels al gevonden. Wij vermaken ons wel.

Goedemorgen op deze donderdagmorgen. Wat gaat de week onwijs hard hier.

Kijk nou eens hoe heerlijk wij hier zitten te ontbijten. Ik vertelde Zaagmans vanmorgen, dat als ik ergens zou lezen dat de grenzen vandaag dicht gaan in Frankrijk, ik hem dat dan per ongeluk zou vergeten te vertellen. Ik kan niet vaak genoeg zeggen hoe ik geniet van de natuur, de rust, de ruimte en uiteindelijk toch nog het gevoel van vrijheid ondanks de lockdown hier.

Zaagmans heeft nog een verrassing meegenomen van de bakker.

Genieten hè, Meneer T.

Tijd om toch wat boodschappen te halen.

Het is in ieder geval niet druk.

Helemaal niet zelfs.

Denk dat hier ook een paar mensen ons voor zijn geweest voor toiletpapier. Maar ach, ik maak mij niet druk. Ik kocht deze week al roze toiletpapier. Roze!

Tijd voor weer een wandeling.

Loop je mee Zaagmans?

En Meneer T natuurlijk.

Je kan hier met een gerust hart over de weg lopen hoor.

En nog net voor de zon onder gaat, drink ik nog een fijn kopje koffie op het terras. Had ik al gezegd hoe fijn ik het hier vind?

Het is alweer vrijdag! We hadden gisteren besloten het bed in de woonkamer te laten staan en hier te gaan slapen. Dit matras ligt net iets lekkerder.

En zo in het zonnetje wakker worden en meteen naar buiten lopen is natuurlijk heerlijk.

Ik eet nog een verse croissant, of twee.

En drink nog een kopje thee, of drie.

Bij Zaagmans op het werk vroegen ze om de leukste thuiswerkplek-foto. Nu is Zaagmans officieel niet aan het werk, maar we doen toch even mee. Gooi die grenzen maar dicht, hier kan thuiswerken ook.

Kijk nou zo schattig! De uitgebloeide bollen plant Zaagmans hier in de tuin. Wie weet zien we ze volgend jaar wel weer, of geniet iemand anders ervan.

Heel keurig hoor Zaagmans.

En nu even aan je kleur werken.

Ik ga ook nog even genieten van de zon op het terras.

Kan hier nog wel uren staan.

Maar het is ook af en toe tijd om wat te wandelen en we wilden nog steeds graag de berg op achter ons huis.

Dus dat doen we dan maar. Even al die lekkere broodjes en koekjes eraf lopen.

Pff, het is eigenlijk best hoog, krijg bijna geen lucht. U kent mijn groot gevoel voor drama hè.

Maar met mijn slechte conditie is het dan toch nog gelukt om boven te komen. Mooi is het hier.

Ik vroeg mij heel de week al af waar de koning nou bleef. Maar gelukkig spreekt hij ons toch nog toe.

Zaterdagochtend…Ik ben hier niet aan toe.

Eén van de laatste verse croissants.

Geniet er maar van.

Ga ik nog even huilen naast het laatste warme vuurtje dat ook al langzaam uitdooft. Had ik al gezegd dat ik dit niet aankan?

Dag huisje, bedankt voor het logeren, je was weer fijn voor ons. Bedankt voor de fijne week, we hebben er weer mooie herinneringen bij.

Voor de eerste keer dat we terugrijden uit Frankrijk zonder kopjes koffie of taart.

Niks is open, bijna niemand op de weg. Zelfs bij de grenzen komen we niemand tegen.

En weer thuis. Ben altijd zo blij dat voordat we op vakantie gaan, we altijd nog even goed opruimen. Want in een opgeruimd huis thuiskomen is toch wel fijn.

Ook zijn wij van die mensen die meteen uitpakken en dan pas gaan slapen.

Ondanks de gekke tijd waarin we nu zitten, waren het voor ons tien heel fijne dagen.

Voor diegene die dit leest. Ik hoop dat je in goede gezondheid bent en dat als je al een tijdje thuis zit, het fijn was om een klein stukje mee te mogen genieten van onze afgelopen tien dagen.

Truste!

Share

16 gedachtes over “17 tot en met 22 maart 2020 Deel 2 van onze Corona vakantie in Frankrijk tijdens de lockdown”

 1. Wat een heerlijk plekje hadden jullie, ondanks alles is het daar best uit te houden! en die heerlijke croissantjes:)

  1. We zaten er zo heerlijk. Hoop er dit jaar nog een keer naar terug te kunnen. Maar geen idee wanneer de grenzen ook weer open zullen gaan. We hebben echt geluk gehad dat we nog konden gaan. Een week later was het niet meer gelukt denk ik. Ik mis de heerlijke croissants. Maar nu we verplicht thuis zitten en Zaagmans alleen nog maar thuiswerker, ontbijten we nu wel uitgebreider om zo een beetje het vakantiegevoel vast te houden.

 2. Zeker leuk om mee te genieten. Je ziet de ontspanning duidelijk van je af stralen. Wat moet dat lekker zijn geweest daar. Blijf allemaal gezond en hou je taai. Spreek je snel weer.
  Gr. Stefan

  1. He Stefan!
   Leuk je te lezen. Het was inderdaad erg fijn op vakantie en we keken er ook erg naar uit.
   Ik hoop dat jij en je gezin ook in goede gezondheid zijn en dat je ondanks het vele thuis zijn, je ook voldoende tijd en rust kan vinden voor jezelf. Tot snel weer. Liefs!

  1. Wat lief. Dankjewel. Ik heb ze ook weer met groot plezier gemaakt! Ik hoop dat je in goede gezondheid bent. Tot de volgende Plog.

 3. Hihihi Mr. T met zijn kleine pootjes! ik stel voor dat hij inderdaad een beetje mopperend achter jullie aan tippelt! En Zaagmans lag er vredig opgebaard bij. Moest er om grinniken, wat natuurlijk alleen bij deze vorm van opbaring mag. Dat je niet denkt dat ik lachend door allerlei rouwcentra loop 😉

  1. Meneer T kan inderdaad op zijn manier mopperen. Hij houdt ook niet meer alle afstanden vol, dus moeten we hem regelmatig optillen. Bij deze opbaring mag je inderdaad lachen 😉 Zou wel een vreemd uitje zijn als je alle rouwcentra’s afloopt, zo gezellig op zondagmiddag. Is weer eens wat anders dan het bos 🙂

 4. Wat enorm fijn dat je weer een bericht hebt geplaatst!!
  Ik ben zelf een stille lurker; volgens mij zelfs nog nooit gereageerd. Wel keek ik vaak en dacht van de week nog: al een half jaar geen bericht. Hoe zou het met haar zijn. Ik moest gewoon vaak aan je denken en leef in gedachten met je mee.
  Ben je nu klaar met je opname? Heeft het je gebracht wat je hoopte?
  Heb in ieder geval enorm van je plog genoten en het gaf me -door het scherm heen- een goed gevoel.
  Lieve groet, GV

  1. Twee zelfs 😉 Wat leuk dat je nu wel een reactie geeft. En wat onwijs lief dat je aan mij denkt en meeleeft. Ik ben sinds eind januari weer thuis. Ik heb al redelijk wat geleerd, maar helaas was het jaar niet lang genoeg voor mij. Van de verzekering moet je er alleen na een jaar uit en mag je na drie maanden dan weer terug keren voor vervolg. De drie maanden zijn bijna voorbij en dan zal ik mijn behandeling weer verder oppakken. Alleen is de kliniek op dit moment helaas gesloten en weet ik niet wanneer ik weer mag beginnen.
   Veel liefs!

 5. Wat fijn om iets van je te horen. Regelmatig kijk ik even, en ik was blij dat er niet 1 maar 2 plogs klaarstonden! Nog blijer ben ik dat je ondank alles er tussenuit kon. Ik hoop dat het goed (of in elk geval beter) met je gaat. Pas goed op jezelf en op elkaar.

  1. Het was leuk weer twee plogs te kunnen maken van de leuke momenten van onze vakantie. Hoop de aankomende tijd weer wat vaker een plog te kunnen maken. Door de plogs komt de focus wat meer op wat wel goed gaat.

   Ik hoop dat het jou ook goed gaat en blijft gaan.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *