29 september 2019

Goedemorgen,

Sta ik hier met mijn half ingepakte koffer. Ik moet tenslotte vanavond weer terug naar de kliniek. Maar niet voordat we het Michaelsfeest hebben gevierd. En als u wilt, mag u het dit jaar weer met ons meevieren.

Te beginnen met dit prachtige gedicht. Helemaal passend bij vandaag. Welke draken gaat u deze winter verslaan?

Het Michaelsfeest is eigenlijk ook het oogstfeest. Dus bakken we van de geplukte appels een fijne cake.

Doe je best!

Alleen zo jammer dat het altijd zo lang duurt voordat de cake klaar is.

Slacht ik ondertussen wel de pompoen voor de soep.

Ook dit ruikt altijd zo lekker.

Ik zou dit jaar natuurlijk een drakenbrood of ander vers brood zelf kunnen maken, maar daar heb ik dit jaar niet zoveel tijd voor. Ik maak het mijzelf vooral niet te moeilijk. Het gaat om het samenzijn, dat is wat belangrijk is. Dus vandaag brood uit een pakje.

Ondertussen knuffel ik nog even met Meneer T. Ik mis hem echt heel erg als ik in de kliniek ben. Dus knuffelen we in het weekend extra hard en vaak.

Ondertussen krijg ik deze foto via de whatsapp. Zaagmans is druk aan het klussen in het nieuwe huisje van de verkering van Dochter. Bij het zien van de foto ben ik blij dat ik vandaag voor het eten mag zorgen. Iedereen zo zijn kwaliteit hè.

Ik kleed de tafel gezellig aan.

Zet nog wat druivensap op tafel, wat weer symbool staat voor het bloed van de verslagen draak. De één noemt het luguber, ik noem het vandaag creatief bedacht.

Kijk eens! De cake is ook klaar. Nu ruikt het helemaal lekker in huis.

En het klusteam is net op tijd voor het eten. Oh en die twee nieuwe harige wezentjes, dat zijn nieuwe vriendjes van Dochter en haar verkering.

Ik pak nog even de laatste dingen in.

En dan kunnen we aan tafel.

Dit heb ik de afgelopen maanden echt zo vaak gemist!

We vertellen elkaar welke draken we zullen verslaan en proosten op onbezorgde tijden.

We eten.

En lachen.

En dan is het alweer tijd voor thee.

Met cake natuurlijk, want daar wachtte Zaagmans al zo lang op.

We knuffelen.

Kussen.

Geef nog wat goede raad voor aankomende week.

En we verbazen ons over de chaos die drie kleine hondjes kunnen veroorzaken. Tijd om weer terug te gaan naar de kliniek.

 

Truste!

 

Share

19 gedachtes over “29 september 2019”

 1. Wat fijn om weer een plog van je te zien en ook nog eens met het gezin.
  Jij bent nog steeds jouw draken aan het verslaan, zo goed bezig…
  Sterkte en liefs

  1. Werd wel weer eens tijd. Mis ook af en toe best wel het vastleggen van mijn dag. Maar draken verslaan is ook belangrijk!
   Veel liefs terug

 2. Maar boven alles proef ik de liefde…..

  Ik vind met jou het druivensap méér dan creatief bedacht, dank voor de inspiratie!

  Liefs!

 3. Wat fijn om weer eens een plog van je te zien. Heerlijk die jaarfeesten en deze past symbolisch wel heel goed. Veel succes weer komende week!

 4. Wat fijn om weer eens iets van je te lezen. Fijn dat je eindelijk iets hebt gevonden, waarbij je de hulp krijgt die je verdient. Blijven ploggen hoor, heb het zo gemist. Dikke kus voor jou en succes!

 5. Wat fijn je weer even te zien. Ik wens jou en je gezin een hele mooie jaarwisseling, heel veel kracht en liefde voor 2020 gewenst!

  1. Hoi Lott,

   Je reactie zat tussen de spam, dus vandaar nu pas een reactie. Ik ben sinds eind januari weer thuis uit mijn opname, dus het is best pittig mijn plek weer te vinden thuis. Toevallig heb ik vandaag weer een Plog gemaakt en zal deze vanavond online komen. Hoop de aankomende tijd weer wat meer te posten.

   Dankjewel voor je lieve berichtje

   Liefs Wendy

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *