18 december 2018 Eindelijk!

Afgelopen drie jaar zocht ik naar hulp. Overal waar ik kwam werd ik weer afgewezen. Soms door mijn migraine, soms omdat niemand wilde luisteren, soms omdat het behandelaanbod niet voldoende was, soms om dat er te weinig personeel was, soms omdat het in mijn eigen regio moest en soms omdat het te complex was. Drie jaar lang hoopte ik op een kleine beetje hulp, maar ik kwam geen steek verder. Drie jaar lang bracht meer uren op de bank door dan mij lief was. 

Afgelopen zomer verloor ik alle hoop op een beetje prettige toekomst. Ik verloor zelfs zo alle hoop dat ik hier helemaal niet meer wilde zijn. Wat had het leven nog voor zin als ik altijd met deze angsten wakker moest worden en met al deze angsten weer naar bed moest, om er vervolgens weer midden in de nacht wakker van te worden.

Vandaag hoorde ik dat er eindelijk een passende behandeling voor mij is. Ik was in maart een week in deze kliniek geweest voor intensieve EMDR. Ik voelde mij daar zo op mijn plek en zo begrepen dat ik vroeg of zij mij voor langere tijd wilde behandelen. Twee keer werd ik afgewezen voor deze behandeling. Maar ik kon het niet loslaten. Met de hulp van mijn psychiater en Zaagmans vroegen we of we nog één keer ons verhaal mochten doen. En dat hielp, we werden gehoord.

Als alles goed gaat zit ik vanaf januari niet meer in het hoekje van de bank, maar dan ben ik hard op weg naar mijn leven invullen zoals het goed is voor mij. Niet meer leidend door nare beelden en angsten, maar naar een toekomst waarop ook ik mij kan verheugen.

Share

37 gedachtes over “18 december 2018 Eindelijk!”

  1. Wat fijn voor jullie ik weet zeker dat het goed komt omdat je het echt wilt en door de behandeling veel sterkte en ik denk aan jullie ( zoals ze zeggen gedachten zijn krachten) 😘👍

  2. Ben echt zo blij voor je(jullie), ik hoop echt dat het jouw jaar gaat worden 2019, en dat je eindelijk de hulp gaat krijgen die je verdient en daardoor beter in je vel gaat zitten, gun het je zo!
    Liefs, Marjolein

  3. Oh lieve Wendy, wat een fantastisch nieuws!! Ik heb gewoon echt tranen in mijn ogen, ik gun het je zo ontzettend 😘❤️

  4. Lieve Wendy, hopelijk gaat dit brengen wat jij nodig hebt, het is je van harte gegund. Warme dagen gewenst en dat je in 2019 je bagage een plek kunt gaan geven en lichter mag worden.
    Sterkte en succes gewenst.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *