25 oktober 2017

Goedemorgen.
Vandaag weer naar de tuin. Iets waar ik nog aan moet wennen, is dat ik mijn haren in de avond moet wassen, als ik de volgende ochtend vroeg mijn haarwerk op wil.

Laten we gaan.

Goedemorgen Filetjes, vandaag gaan we verhuizen naar het grote hok. Eindelijk mogen jullie op jezelf gaan wonen.

Eerst nog even knuffelen met mijn kleine filetje. Zo lief om te zien dat zelfs nu hij op de tuin woont, nog steeds graag wil knuffelen.

Beetje scharrelen op tafel.

En als we iedereen hebben verhuisd, is het tijd om het hok schoon te maken.

Ach, als we daar mijn stalker niet hebben.

Altijd op zoek naar eten deze twee.

Ja jij ja!

Alsof het nooit anders is geweest voor ze.

En de trap naar beneden is ook al gevonden.

Veel plezier Filetjes.

Tijd om weer naar huis te gaan.

Ik maak vandaag weer eens bottenbouillon. Wij eten al heel lang geen vlees meer om verschillende redenen, maar het lukt mij nog steeds niet om alle tekorten aan te vullen in mijn bloed. Hoe ik ook mijn dieet aanpas, ik blijf tekort komen. Ik heb al meerdere keren het advies gekregen om toch weer vlees te gaan eten. Dit vind ik echt heel erg moeilijk. De structuur trek ik slecht. Dus nu drink ik zo nu en dan bottenbouillon van biologische en uitsluitend grasgevoederde koeien. Ik gebruik een restproduct en hoef er niet op te kauwen. Diervriendelijk vlees bestaat natuurlijk niet. Maar als je een beetje je best doet, zijn er wel boeren te vinden die het zo goed mogelijk doen. Geen lang transport, niet meerdere dieren in één ruimte tegelijk slachten, manier van slachten, goede voeding, voldoende ruimte en zelf de keuze hebben om binnen op buiten te gaan staan. Het eten (of in mijn geval drinken) van dieren, heeft nooit mijn voorkeur. Ik ben niet anti, maar wel op de manier zoals wij ermee omgaan. Ik denk dat we aan twee keer per maand meer dan genoeg zouden hebben. Maar zoals wij met onze dieren omgaan, zo zou ik het liefst nooit meer iets eten.

Deze bouillon laat ik minimaal vierentwintig uur koken.  Als u zelf even Google raadpleegt, kunt u de voordelen van deze bouillon vinden. Iedereen heeft er weer een andere mening over, maar ik merk dat het mijn lijf heel erg goed doet. Sinds ik dit zo nu en dan een paar dagen achter elkaar drink, heb ik bijvoorbeeld geen gewrichtspijn in mijn nek meer. Mijn darmen zijn een stuk rustiger en lijken beter voedsel te verteren. Ook de tekorten in mijn bloed zijn hiermee weer aangevuld. Mocht iemand er een recept van willen, geef gerust een gil, dan zal ik er eentje plaatsen. Een website waar u onder andere botten kunt bestellen is www.dewoestegrond.nl

Maar voor nu eet ik de restjes van gisteren op.

Vouw een paar handdoeken.

En geef onze eigen Filetjes wat te eten.

Smakelijk.

Ze willen vandaag eigenlijk liever niet op de foto. Liever alleen de achterkant. Ze zijn namelijk erg in de rui en zien er niet uit. Op de vraag of ze mijn haarwerk mochten lenen, heb ik natuurlijk nee gezegd.

Ik was gisteren zo lekker bezig met het haken van een mutsje, dat ik er ook maar één voor Meneer T heb gemaakt. Hij is er echt blij mee, dat zie je zo.

Ik mail nog wat.

En ga dan weer een maaltijd bouwen.

Best een kunstwerk geworden, al zeg ik het zelf.

Jammer dat je daar zo weinig van terugziet op je bord.

Tijd voor thee en een dutje.

Truste!

Share

Een gedachte over “25 oktober 2017”

  1. Wendy, ach…. die mr. T….. kijk hem zielig kijken. Hij wil vast liever een ander modelletje.
    Ik heb nog een keer teruggescrolld, bestaat er een hondenhulplijn zodat hij even met iemand kan bellen?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.