Verrassingseieren 22/23 augustus 2017

Ik mocht dit jaar eieren meenemen van de tuin, zodat onze Filetjes deze uit konden broeden. Echter had ik net iets teveel eieren meegekregen en konden onze Filetjes deze niet allemaal warmhouden. Ik besloot de rest onder de lamp uit te broeden. Twee eieren waren uiteindelijk niet bevrucht en er waren twee eieren waarvan de kuikentjes in het ei al waren overleden. Alle eieren kwamen op hetzelfde moment uit. Zowel in het kippenhok als onder de lamp. De eieren onder de lamp heb ik een klein stukje op weg moeten helpen, omdat de schil droger en harder is als deze niet onder de kip ligt. Ik heb ze alleen aan de bovenkant geholpen, zodat ze zelf zolang mogelijk voeding uit de schil konden halen, voordat ze echt geboren werden.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Share

10 gedachtes over “Verrassingseieren 22/23 augustus 2017”

  1. Wat mooi! Onze Jip de kip heeft ook net eitjes uitgebroed en is nu trotse mama van drie totaal verschillende kuikenkinderen. Helemaal gelukkig is ze ermee. Ze was al een tijdje broeds, maar door gebrek aan haan gebeurde er niet veel. Eitjes bij de boer gehaald en ze is weer helemaal in haar element aan het scharrelen met haar kroost.

    1. Jip is een leuke naam! Ga je de kuikens houden? Of breng je ze terug naar de boer? Fijn he als ze toch zelf eitjes uit kunnen broeden.

      1. We houden ze. De oude dames die we eerst van kuiken af aan hadden zijn nu allemaal overleden. Jip is onze vondeling-kip die aan is komen lopen en nooit meer weg is gegaan. Dus nu scharrelen ze weer lekker met z’n vieren in het kippen-paleis. Zo gezellig in de tuin en mijn kleine jongen geeft ze trouw elke dag een lekker hapje.

    1. Hij heeft er de afgelopen 21 dagen heel vaak bij gezeten. Af en toe duwde hij met zijn neus tegen de eieren om ze te draaien. Net alsof hij het nog wist van vorig jaar, dat er kuikens uitkomen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *