Vogeltaart

Een vogeltaart, niks nieuws, maar oh zo leuk om weer eens een keertje te maken.

Wat heb je nodig?

* Bakblik

* Een pan

* Iets van een bord of een houten plank om de taart op te decoreren

* Frituurvet

* Zak vogelvoer

* Erwten

* Linzen

* Mais

* Doppinda’s

* Satéprikkers

Ik vind het leuk om de taart een apart laagje te geven, dus ik begin met de rode linzen en een blok frituurvet.

Als het blok gesmolten is in de pan, roer ik de linzen erdoor en giet ik het mengsel in het vergiet. Ik duw de linzen wat naar de buitenkant zodat je straks een egale witte rand aan de binnenkant ziet.

Terwijl het mengsel staat te stollen in het bakblik, begin ik vast aan het vogelvoer voor mijn kleine bakvormpjes. De verhouding van het vet en het voer is ongeveer 1 op 1.

Nu mag alles even rustig stollen. De kleine vormpjes zet ik in de koelkast want ik ben een ongeduldig mens. En het grote bakblik zet ik buiten neer.

Met een half uurtje is het helemaal gestold

Daarna smelt ik de rest van de blokken frituurvet en doe ik weer het vogelvoer erbij. Je kan meer vet dan voer gebruiken zodat de taart wat witter en steviger wordt. Ik kies weer voor de verhouding 1 op 1 omdat ik liever meer voer dan vet zie. Het is maar net wat je zelf mooier vindt.

De kleine vormpjes zijn snel gestold en zien er zo uit. Leuk om gewoon los in de tuin ergens neer te leggen. Of doe er een leuk lintje door en hang ze in een boom.

Hoe krijg je de taart er nu weer in zijn geheel uit? Ik heb de taart in een pan met heet water gezet. De randjes zullen dan wel wat smelten maar dat staat straks wel leuk op het bord. Alsof er glazuur van de taart is afgedropen.

Tadáá! De vogeltaart is klaar…

Nou ja, bijna dan. Het kan natuurlijk altijd nog feestelijker en zo heb ik met de andere spullen de taart versierd. De doppinda’s heb ik op de satéprikkers geprikt en de erwten, mais en pinda’s heb ik in het losse vet gestoken dat los kwam tijdens het storten van de taart.

Mocht u de taart ook maken, stuurt u mij dan een foto? Vind ik leuk! Veel plezier met het maken.

Share

6 gedachtes over “Vogeltaart”

  1. Vind het super leuk, maar zijn die prikkers niet gevaarlijk voor de vogels*ziet vogeltjes gespiest op een stokje*
    Of door hun keeltje..

  2. Ik maak ze in een siliconen vorm. Haal je er zo weer vanaf zonder te verhitten.
    Voordelig bij Xenos of soms bij Lidle.
    Ga hem nu maken kleurtjes vond ik leuk 🤗🌞🙃

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *