18 april 2016

Goedemorgen.

Maandag is een mooie dag om te wassen.

En de ramen te zemen met de nieuwe Karcher. Als ik ergens een bloedhekel aan heb, is het wel ramen zemen. Ik doe dit dan ook gemiddeld één keer per jaar. Kijken of met dit apparaat er verandering in gaat komen.

Blijft een rotklus.

En al helemaal als je weer muizenshit tegenkomt.

Ik heb de ramen gelukkig niet voor niks gezeemd. Weet niet of ik het nu echt vaker ga doen, maar het apparaat werkt wel fijn. Gene strepen en geen natte bende. Voor de rest blijft het gewoon ramen zemen.

Stofzuigen. Nog zoiets.

Ik eet een salade. Niet heel passend in mijn gekookt-eten-dieet. Maar daar heb ik een oplossing voor.

Een groot glas hete thee. Wordt het uiteindelijk alsnog soep in mijn maag. Opgelost!

Hier zeem ik dan ook nog maar wat.

Meteen een stuk lichter hier!

Ja ik ben klaar, laat de regen maar doorkomen hoor.

Hier is het ook nog niet helemaal klaar.

Nu wel.

Sjonge, houdt het dan nooit op?

En nu dit klaar is…

Kan ik weer een maaltijd gaan bouwen.

Ok dan.

Zaagmans! Je bent net op tijd. Je kan zo aanschuiven.

En weer door.

Naar Karwei.

Ik zou dit bankje graag in het wit hebben voor bij de eettafel. Het bankje is alleen pas zaterdag in de aanbieding. Ik ben een geduldig mens.

Volgende dan maar?

Zaagmans bij afdeling zagen.

Een Emo-toilet! Leuk voor Dochter, voor als ze op zichzelf gaat wonen.

Ik kocht deze bloemenweide voor vlinders.

En zoek van alles uit over kefir. Ik koop normaal kefir-drank, maar het blijkt beter te zijn om het zelf te maken. Lijkt mij alleen niet zo lekker en niet zo fijn buiten de koelkast. Iemand hier die kefir zelf maakt?

Truste!

Share

17 gedachtes over “18 april 2016”

 1. Kefir hebben we zelf wel eens gemaakt, 2 jaar terug ofzo.
  We vonden t wel lekker maar omdat we van huis naar huis (Mijn huis en Mies zn huis dus) gingen toen ging dat niet helemaal en zijn we gestopt haha.

  1. Deed het ook iets voor je gezondheid? Zitten naast probiotica ook B-vitamines in. En omdat wij geen vlees meer eten is dat wel wenselijk.

 2. Wel heel bijzonder hoor…. je trekt je beste outfit ooit aan…… en daar ga je dan je hele huis mee Kärcheren…… heel bijzonder…… ik zal Zaagmans daar eens over aanspreken.

  1. Voor die ene keer per jaar dat ik mijn ramen zeem moet ik toch wel een leuk setje aantrekken. Het is toch een speciale dag 🙂

 3. Toffe outfit! Ik vind gympen onder een rok zo leuk staan. En fijn om te lezen dat er meer vlijtige liesjes zijn die maar 1 keer per jaar de ramen lappen; voel me gelijk minder schuldig. Thanks! 😉

  1. Met gympen is het net iets minder stijf vind ik.
   Ook fijn om te lezen dat ik dus niet de enige ben die zo weinig haar ramen zeemt 🙂 je mag m’n Kärcher wel een keer lenen 🙂

 4. Ik laat de ramen door mijn man doen;)
  Hier veel ramen en ik moet ieder keer een trap pakken, hij is veel langer dan ik en dus veel sneller, maar niet wekelijks, jaarlijks;)
  Fijne dag!

 5. Hoi Wendy, wat heb je toch een heerlijke blog. Ik geniet van jouw schrijfsels. Ga ajb door, en ook heel moedig dat je je shit durft te delen, dat maakt je nog leuker wat mij betreft. Die sneakers zijn heel tof! Wil ik ook!
  En ook ik heb een bloedhekel aan die ramen. Tip: ik schakel mijn dochter van 13 in en we doen t samen en maken er een gezellig moeder/dochter dingetje van met muziekje en daarna lekker eten samen. Misschien is jouw girl ook zo gek te krijgen?
  Groeten van Margriet

  1. Hoi Magriet,

   Dankjewel voor je compliment!

   Ik zal het eens voorstellen aan mijn dochter. Misschien is ze er nog wel beter in dan ik 😉

 6. Ik zit ook aan de Kefir, de moeder van mijn vriendin maakt het. Inderdaad buiten de koelkast maar als het klaar is bewaar je het in de koelkast. Ook vind ik dat de smaak veranderd naarmate het langer staat. Na een week vind ik het te zuur worden. Ook moet je het langzaam opbouwen met drinken want anders schrikken je darmen zo( tenminste de mijne wel) Ik vind het niet echt lekker maar maak er vaak een smoothie van met vers of bevroren fruit en als ik dat niet in huis heb een beetje siroop.
  Het werkt heel goed voor mijn stoelgang en bij mijn vriendin werkt het goed voor haar huid. Zij had een behoorlijke probleemhuid maar sinds ze kefir drinkt is dat echt verdwenen. Kortom: Goed spul!

  1. Ik kreeg ook al een beetje last van die van de Ekoplaza. Denk toch dat ik het dan ga proberen zelf te maken. Drinken jullie dan een liter per week? Ik denk dat ik er ook wat fruit doorheen ga doen dan. Kefir schijnt ook heel goed te zijn als je geen vlees eet. Hoop dat het voor mijn huid ook wat gaat doen. Ik heb regelmatig last van onzuiverheden. Dank voor de tip!

   1. Alsjeblieft.
    Nou ik denk om iets minder dan een liter per week omdat ik het te snel zuur vind worden en het met fruit erbij vaak wel een flink grote smoothie is.

 7. Ik doe ze trouwens 2 x per jaar.

  1 x om de sneeuw eraf te zemen na de kerstdagen.
  En 1 x in de lente als de zon erop schijnt en we zien hoe vies ze zijn

 8. Handig apparaat! mijn moeder heeft het pas ook gekocht en is er lyrisch over….zij zeemt erg vaak de ramen, dat heb ik niet vaan haar meegekregen 😉 leuke outfit heb je hier aan,super de sneakers eronder. Dat Kerfir had onze buurvrouw al, toen ik nog klein was….eeuwen geleden zeg maar ;-)) en ze gebruikte het allemaal in dat gezin, ik vond het toen maar stinken ;-). Ik hoop dat het wat voor je gaat doen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.