22 januari 2016

Goedemorgen.
Nou ja, eigenlijk middag. De lange dag van gisteren heeft mij niet zoveel goed gedaan. Zo niet goed dat ik er tot aan de middag flink last van had.
Maar inmiddels ben ik weer rechtgetrokken.

Net als ons bed.

Dochter zou het op prijs stellen als ik vandaag ga wassen. En dat doe ik dan ook. Zo ben ik.


Ik stofzuig de zichtbaar smerige onderdelen van de vloer. Zoals de deurmat. De rest laat ik voor wat het is.

Sapje van cranberry, komkommer, wortel, courgette en gember.
Dat laatste zou moeten helpen tegen migraine. Dat komt goed uit want daar begin ik nu goed last van te krijgen.

800 milliliter te gaan.


Ik hang de schone was op.

Nog 400 milliliter te gaan.


Ik maak broodjes voor Zaagmans en mijzelf.

Heerlijk met pesto, tomaat en mozzarella.

Eigenlijk maak ik alleen een broodje voor Zaagmans.


Ik neem een tabletje tegen de migraine. Helpt een stuk beter dan gember.

Truste!

Share

7 gedachtes over “22 januari 2016”

 1. Hoi Wendy,

  Welk apparaat (merk en type) heb jij om je sapjes te maken? En maak je daar ook smoothies mee in de zomer? Ik wil morgen een apparaat kopen bij de mediamarkt (morgen geen btw daar) dus hoop dat je dit nog op tijd leest!
  Groetjes Yvonne (nog geen bericht uit Leiden)

  1. Ik gebruik een blender voor smoothies. Die zijn wat dikker. En sapjes maak ik met de versapers. En die zijn heel drinkbaar zonder al te veel stukjes. Met smoothie gebruik je alles wat je in de blender doet. Met de versapers worden groente en fruit soort van plat gedraaid en geperst. Type blender is van Philips gewoon een niet te dure. Versapers is wel weer een stuk duurder maar wel een heel fijn apparaat. Drankjes die daar uitkomen zijn prettig om te drinken. Ook voor kinderen.

  2. Je hebt wel goedkopere sapcentrifuges dat werkt net iets anders dan de versapers maar je krijgt er wel dezelfde dunne sap mee.

 2. Snelle reactie en uitgebreid. Dank je! Weet alleen niet of ik zo’n zin heb om 2 apparaten te kopen..neemt allemaal weer zoveel plaats in. En ik ben bang dat het na 2 x gebruiken weer in de kast staat (ik ken mezelf). Jij gebruikt het zo te zien heel vaak, maar ik ben meestal de eerste 3 weken heel fanatiek en daarna zwakt het in 2 weken tijd af tot onder 0 zeg maar :).

 3. Ik zie nu dat die versapers ook wel vanaf €250 – €480 kosten. Als ik ‘m dan maar een maand gebruik, is dat wel erg veel natuurlijk…Mijn zoontje drinkt trouwens geen sapjes. Die eet wel veel groenten maar drinkt verder bijna alleen maar water. Dus daar kan ik ook iets aan kwijt. Dan kan ik beter alleen een goedkope blender kopen voor mijn smoothies denk ik. Maar je kunt dus geen sapjes maken in de blender?

  1. Je hebt wel goedkopere sapcentrifuges dat werkt net iets anders dan de versapers maar je krijgt er wel dezelfde dunne sap mee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *