27 oktober 2015

Goedemorgen.
Helaas migraine.

Zit niks anders op dan een dutje te gaan doen.

Ok, heel bizar! Het lijkt alweer over te zijn! Hoe kan dit?

Nou ja, niet te lang bij stil blijven staan, maar genieten!

Een opgemaakt bed.

En een regenboog in huis. Het is buiten prachtig weer, maar ondanks dat de migraine weg is ben ik nog steeds lichtschuw en misselijk.

Leuke dingen binnen doen dus. Zoals koekjes bakken.

Ik klap nog een groen drankje achterover.

En dan is het alweer tijd om mijn speculaas te proeven.

Heel lekker!

Ondertussen krijg ik van Dochter dit filmpje. Ik had gisteren wortelen gekocht voor Geesje de lama. En kijk haar eens genieten! Word je toch helemaal vrolijk van? Als ik ooit de ruimte heb wil ik ook een Geesje.

Ik ga knolselderijsoep maken. Keertje een recept van maken? U gilt maar.

Ok, ik moet iets uitleggen. Meneer T kreeg een tijdje geleden een pillow pet. Was eigenlijk niet helemaal de bedoeling maar hij lag er zo schattig op.
Nu heeft Zaagmans een nieuwe gespaard, een krokodil. Maar die is voor mij!

Voor mij Meneer T!

Nee, voor mij!

De soep lijkt wel op appelmoes. Maar zo smaakt het niet hoor. Het is echt een heel romige soep.

Geen huilende Dochter aan tafel? Nee, die is in slaap gevallen.

Zaagmans geniet er wel van hoor.

Iedereen de deur uit?

Mooi! Dan gaan wij lekker helemaal alleen op de bank liggen.

Penoza kijken.

Truste!
Klik hier om te zien wat ik precies één jaar geleden deed.

Share

0 gedachtes over “27 oktober 2015”

 1. Ik vind het zo fijn om te zien dat je die migraine zo snel de baas bent, maar ook om te zien dat je jezelf een avondje op de bank gunt!

  liefs Marjan

 2. Heel fijn dat die migraine niet doorgezet heeft, hopelijk was dat de ochtend daarna nog steeds zo.
  Moet ik toch weer een opmerking over het eten: alleen soep als avondeten?? Als je nog last hebt van je migraine begrijp ik dat volkomen hoor, maar die Zaagmans van je zal daarna wel in de snoepkast gegrepen hebben denk ik of niet? Ik verwacht echt weer een foodplog hoor!

 3. Hahaha ik moet altijd zo lachen om je reacties 🙂 soep maar wel heel dikke 🙂 stokbrood en een toetje. Was inderdaad niet heel veel. Ik ga het snel weer ploggen. Ben benieuwd 🙂 maak jij ook een keer een overzicht?

 4. Haha als ik een overzicht maak zak jij alsnog door je stoel…ondanks je beperkte eetgedrag 😉
  Moet wel zeggen dat ik tegenwoordig, door mijn migrainemedicatie, erg op mijn eetgedrag moet letten. Anders kom ik heel erg aan (ben nu in totaal zo'n 4-6 kilo aangekomen, en meer wil ik echt niet). Veel mensen (lees: manmensen) vinden dit gewicht wel mooier bij mij: meer curves zeg maar. Maar zelf ben ik het daar niet meer eens. Ik at voor de medicatie minimaal 10 boterhammen per dag + vaak 2 warme maaltijden (als lunch op m'n werk en 's avonds thuis). Wanneer dan nog de boterhammen hoor ik je vragen…? Die at ik tussendoor op mijn werk. Dusssss! En dat at ik om op gewicht te blijven. Ik snap het zelf nu ook niet meer hoor.

 5. Dan wat ik nu ongeveer eet (kan natuurlijk per dag wat verschillen):

  's morgens:
  – 3 boterhammen
  – fruit

  lunch:
  – grote bak griekse yoghurt met Atkins cruesli (ivm koolhydraten) + honing + citroensap
  + fruit (banaan en/of appel of wat dan ook, ik lust alles)
  + bijvoorbeeld 4 rijstwafels met plakken Milner 30+ kaas of een half stuk brie

  's avonds:
  – groot bord pasta of stamppot bijvoorbeeld
  (niet altijd!) + thee met koekjes (altijd meervoud: per 5 of 10; soms zelfs een heel pak). Of een zak chips/pepernoten. Altijd veel. Helaas heb ik geen rem, daarom probeer ik de meeste avonden alleen thee te drinken. Of sterke drank, in het weekend. En daar mogen dan weer lekkere kaasjes bij!

  Ik heb de echte tussendoortjes nu weggelaten want ik graai nog graag in de kasten (een sneetje peperkoek hier en een plakje kaas daar….dat zijn de echte caloriemakers he).

 6. Het bord avondeten dat wij eten is trouwens echt 3 x zoveel dan dat wat jullie eten. Denk dat je zou schrikken…En mijn ouders vinden dat wij weinig eten, dus die eten NOG meer dan wij! Dan weet je waar ik het van heb. Mijn vriend eet trouwens veel minder dan ik. Maar jij hebt me aan het denken gezet en we gaan toch eens minderen hier. Alleen mijn vriend moet echt niet afvallen want dan blijft er niet veel van over…

 7. Jaaaaa, recept!! Ik heb je spruitjesrecept al twee keer gemaakt en behoort al tot mijn favorieten! Thanks daarvoor!

  Groetjes, Eva

 8. Ik wil dat spruitjesrecept ook maken, maar alleen mijn 3-jarige zoon (hij wel) en ik eten spruitjes. Mijn 38-jarige vriend NIET. Toch maar eens maken he.

 9. Ik weet niet of ik hieraan zal komen. Ben wel meer gaan eten door mijn preventieve medicatie tegen de migraine. Nu vier kilo aangekomen. Vind ik eerlijk gezegd niet zo heel leuk. Voor mijn medicatie kon ik altijd veel meer eten en bleef er geen gram aan.

 10. Ik vind aankomen ook niet leuk, maar migraine nog veel minder leuk. Dus wat dat betreft is het voor mij heel makkelijk: liever wat dikker met migraine dan superslank zonder migraine! En tja, ik ben 1.78m en weeg 68 kg dus erg dramatisch is het nog niet.

 11. We hebben deze week toch spruitjes gegeten hoor! Maar nog niet je recept…Dat komt nog wel binnenkort. Ik maak alles wat mijn zoon lekker vindt; mijn vriend heeft dan inderdaad pech. Hij walgt echt van spruitjes maar moet ze dan natuurlijk ook eten want onze zoon mag dat niet zien. Erg grappig aan tafel voor mij 🙂 Hetzelfde verhaal met sperziebonen trouwens!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *