Franse linzensoep

Wat heb je nodig,

* 300 gram Dupuis linzen

* Eventueel vega spekjes of vega rookworst.

* 2 tenen knoflook

* 2 witte uien

* Flinke lepel ghee of iets van olie om in te bakken

* 1500 milliliter groentebouillon

* 2 laurierblaadjes

* 4 tomaten

* 1 courgette

* Flinke hand diepvrieserwten

* Griekse yoghurt

* Eventueel wat stokbrood

Niet vergeten om minimaal vier uur van tevoren de linzen te wellen in ruim water. Ik doe dit meestal de avond van tevoren al en laat ze dan staan tot de volgende dag.

Fruit de ui en de knoflook.

Daarna giet u de linzen af en doet u dit samen met de bouillon en de laurierblaadjes bij de ui en knoflook. Dit laat u een half uur zachtjes doorkoken met de deksel op de pan.

 

Daarna voegt u de courgette, tomaat en erwten toe.

Laat dit alles nog zo’n twintig tot dertig minuten doorkoken. Ondertussen kunt u de vega spekjes uitbakken of de worst koken.

Als de soep eenmaal klaar is serveert u deze met een flinke lepel Griekse yoghurt en eventueel wat stokbrood.

Smakelijk!

Share

Een gedachte over “Franse linzensoep”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *