Uit huis deel 1


We zijn er al een tijd mee bezig, maar er leek maar geen passende plek voor Dochter te bestaan.
Dochter is toe aan een nieuwe stap in haar leven. Ze wil graag een plekje voor zichzelf. Niet zo gek op haar leeftijd. Wel een beetje lastig voor mijn moederhart. Maar ze wil het graag. Ik zie aan haar dat ze er aan toe is en dat dit haar gelukkig lijkt te maken. Deze nieuwe plek lijkt haar gelukkig te maken. En de mensen die haar gaan begeleiden worden ook heel gelukkig van haar.
Wij nemen u mee de aankomende weken door middel van foto’s.  Hoe ziet het eruit als je kind een volgende stap in haar zelfstandigheid neemt?

Vandaag is de dag van de evaluatie. Dochter is vorige week een paar dagen op de boerderij geweest om proef te draaien. De boerderij is net overgenomen door andere mensen en de woongroep moet nog starten. Het is voor Dochter nieuw, maar ook voor deze boerderij.
Vanmiddag evalueren we de afgelopen dagen en zal Dochter haar wensen aangeven in wat zij verwacht bij het wonen op de boerderij. Dit wordt weer overlegt en volgende week komen we weer opnieuw bij elkaar.
De boerderij heeft woonplaatsen en arbeidsplaatsen. Ze hebben een antroposofische instelling en alles is biologisch. Ze hebben er dieren, zuivel en kassen.
De woonboerderij waar Dochter komt te wonen zijn ze nog helemaal aan het verbouwen en ze heeft haar kamer al uit mogen zoeken. Hij is nog lang niet af, maar u krijgt er vandaag al een kijkje in.
Als de kamer helemaal af en leeg is, mogen we hem samen helemaal inrichten.

 

 

 

 

 

 

Share

10 gedachten over “Uit huis deel 1”

  1. Wat een prachtige stap voor Dochter, maar zeker ook voor jou… Ik voel je moederhart krimpen, maar ook uitzetten van trots… die prachtige Dochter….. En wat een mooie plek…..

    Liefs!

    1. Dubbel he. Ik wil dat ze gelukkig is en dat is tussen de dieren. Ik had alleen gehoopt dat ze nog wat jaartjes thuis had blijven wonen. Maar door het nog steeds ontbreken van juiste hulp is dat voor niemand goed.

  2. Wauw, dat is inderdaad nogal een stap! Maar wel een dappere en mooie, van en voor jullie allebei. En op een boerderij wonen zeg, als je dan toch uit huis gaat kan het toch bijna niet beter 😀 Spannend allemaal. Veel succes met het hele proces en ik hoop dat dit uiteindelijk een plekje wordt waar Dochter volledig op haar plek is, en dat dat jou ook heel blij gaat maken. X

    1. Vroeger begon iedereen op een lelijke kleine kamer 😉 Mijn kind begint op een boerderij met de grootste kamer die er is. Zij je er blij mee en wij gaan er vast wel aan wennen. Ik ga er denk ik gewoon elk weekend logeren 😉

  3. Wat mooi om te lezen dat jullie haar behoefte zien en haar vleugels geven om dit avontuur aan te gaan. Zij durft te vliegen omdat ze weet dat haar veilige wortels er altijd zullen zijn. En wat leuk om samen haar kamer in te richten…..daar is moeders goed in!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *