Waterkerssoep

Wat heeft u nodig?

* 2 zakjes of bosjes waterkers

* 2 courgette’s

* 2 rode uien

* 2 teentjes knoflook

* 2 bouillonblokjes

* 500/750 ml water

* 200 ml crème fraîche of kokosmelk

* Olijfolie

* Peper, zout en nootmuskaat

Was de waterkers.

 

Snijd de ui en knoflook. Hoeft niet heel klein, want op het laatst gaat de staafmixer nog door de soep.

Fruit de knoflook en rode ui met olijfolie.

Courgette erbij.

Bouillonblokjes en 500 tot 750 ml water.

Waterkers erbij.

Deksel op de pan en 15 minuten zachtjes laten koken.

Maak de soep glad met de staafmixer.

Zout, peper en nootmuskaat naar smaak toevoegen.

Crème fraîche of kokosmelk toevoegen. Ik gebruik zelf kokosmelk, omdat ik zo min mogelijk zuivel wil gebruiken. Het geeft niet een heel sterkte kokossmaak maar maakt de soep wel romig. Ik zou wel een goede kokosmelk nemen en niet eentje die alleen maar kokosextract bevat.

Nog even een minuutje of vijf terug op het vuur.

En opdienen met verse peterselie.

Eet smakelijk!

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *