Zuurkool.

Wat voor een zuurkoolrecept is dit nu?

Ik weet het niet precies.
Dit is zoals ik het bijna heel mijn leven al eet.
Ik heb gezocht via Google en het lijkt het meest op Surinaamse Zuurkool.
Het maakt ook niet uit, het is gewoon lekker.

Zuurkool dus.

Wat heb je nodig.
500 gram zuurkool.
drie grote uien.
Groot pak spekjes.
1 stukje spek.
twee rookworsten.
Stuk of zes tomaten.
Peper.
Karwijzaad.
300 ml water.

Eventueel een zakje krieltjes of gekookte aardappelen.

Doe de stukjes spek in de pan, even bakken.
Daarna de uien en tomaten erbij.
Je hoeft dit niet heel klein te snijden.

Beetje peper erdoor.

1 of 2 eetlepels karwijzaad.
Ik heb er twee flinke lepels in gedaan, maakt het lekker zoet.

Zuurkool in de pan.
Deze kan je van te voren ook even afspoelen zodat het iets minder zuur is.

Ongeveer 300 ml water.

En dan ziet het er zo uit.

Stukje spek in de pan.

En dit alles een uur laten koken.

Daarna het stukje spek in reepjes snijden.

De twee worsten in plakjes snijden.

En dan alles nog even terug in de pan.
Kwartiertje.

En als het goed is ziet de zuurkool er dan zo uit.
U kunt er gekookte aardappels bij eten.
Of in het laatste kwartier er een zakjes krieltjes doorheen doen.
Ook lekker met een vers wit brood.
Hoe dan ook, wij eten het zo.

Smakelijk!

Share

0 gedachten over “Zuurkool.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *