Worteltaart (glutenvrij)

Wat heb je nodig?

Ik maak hem zelf glutenvrij maar je kan in plaats van glutenvrij meel ook zelfrijzend bakmeel gebruiken.

* 4 eieren
* 200 gram lichtbruine basterdsuiker
* 200 ml zonnebloemolie
* 2 theelepels kaneel
* Snufje zout
* 15 gram bakpoeder en als je zelfrijzend bakmeel gebruikt, de helft hiervan
* 300 gram winterpeen geraspt
* 2 geprakte bananen
* 60 gram gehakte walnoten

Voor het glazuur,
* 25 gram boter
* 3 eetlepels Monchou
* 150 gram poedersuiker
* Gekleurde hagelslag

Rond bakblik
Oven op 170 graden en ongeveer 50 minuten bakken.

Verwarm de oven voor op 170 graden.
Klop met de mixer de eieren, suiker en zout.
Zet de mixer op de laagste stand en meng de olie erdoorheen.
Zeef het bakmeel, de kaneel en het bakpoeder boven het mengsel en roer het voorzichtig met een houten lepel.

Voeg de wortel, banaan en walnoten toe.

 

Mengsel ongeveer 50 minuten in de oven.

En zo ziet het glazuur er dan uit.

Taart af laten koelen.

Glazuur uitsmeren en gekleurde hagelslag erop.

En zo ziet de binnenkant er dan uit.

Smakelijk!

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *